Dark Mode Light Mode

Επιθεώρηση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων

Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων, οι οποίες μπαίνουν στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους, επιθεώρησε το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα.

Τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας, μετά την εκτέλεση των τελευταίων παρεμβάσεων και τον καθορισμό των εσωτερικών χώρων, θα παραδώσουν τις επόμενες ημέρες τις αίθουσες διδασκαλίας, και στους δύο ορόφους, το τμήμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το χημείο, την αίθουσα εκδηλώσεων και τις καινούριες τουαλέτες, ενώ έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή του σχολείου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τη μόνωση των εξωτερικών τοίχων όλων των κτηρίων και του Γυμναστηρίου, την αντικατάσταση δαπέδου Γυμναστηρίου με ξύλινο, την προσθήκη μόνωσης στο δώμα και εξωτερικών σταθερών σκιάστρων στα ανοίγματα της νότιας και της βόρειας πλευράς του κτηρίου, καθώς και στον εξωτερικό χώρο, τη διαμόρφωση του αίθριου, ως χώρο συνάθροισης μαθητών, τη δημιουργία μεγάλου παρτεριού με παγκάκια, δένδρα και αρωματικά φυτά, την κατασκευή κερκίδων στην αυλή, πράσινης περίφραξης στα σύνορα με το οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου, νέας ράμπας ΑμεΑ, καθώς και αναδιαμόρφωση της υπάρχουσας, προκειμένου να τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων, αφού ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός του προαυλίου χώρου, θα υποδεχτεί τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Η ταυτότητα του έργου: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020. Προϋπολογισμός 1.513.380 ευρώ.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το έργο «Βελτίωση - διαπλάτυνση της 10ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Νέα Πέραμος – Εγνατία Οδός»

Επόμενο άρθρο

"Star Clipper" το μεσημέρι στο λιμάνι