Dark Mode Light Mode
Εργασίες βελτίωσης των υποδομών στο Δημοτικό Στάδιο "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ" (φωτογραφίες)
Επιτυχημένο 4ήμερο εκδηλώσεων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου «Καλιρρόη 2024» (φωτογραφίες)
Κινητό τηλέφωνο και σχολείο: Γράφει η Λιάνα Δουτσίνη

Επιτυχημένο 4ήμερο εκδηλώσεων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου «Καλιρρόη 2024» (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το 4ήμερο εκδηλώσεων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου <<Καλιρρόη 2024>> υπό την αιγίδα του Δήμου Νέστου.

Για ακόμη μία χρονιά οι εκδηλώσεις αυτές αποτέλεσαν ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και όχι μόνο που παραβρέθηκαν στις 4 μέρες του Φεστιβάλ, να διασκεδάσουν και παράλληλα να δούνε και να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της περιοχής μέσα από τους συλλόγους και τα χορευτικά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δήμου Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης, η Βουλευτής ΠΕ Καβάλας κ. Αγγελική Δελικάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Διοικητής Α.Τ Νέστου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, καθώς και όλοι οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νέστου με την συνοδεία του Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Χρυσοχωρίου κ. Δήμος Δαλκαράνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, συναυλίες με μουσική και τραγούδια καλύπτοντας σχεδόν όλες τις επιθυμίες, βραβεύσεις μαθητών που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α.

Στις 4ήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών, Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών, Συλλόγου Ποντίων Νέστου, Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρνης καθώς και τα τμήματα παιδικό και ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια: Πρώτα απ’ όλα τους αφανείς ήρωες μέλη και φίλους του Συλλόγου, το Δήμο Νέστου και Δήμαρχο κ. Σάββας Μιχαηλίδης που σε κάθε εκδήλωση και προσπάθεια του συλλόγου είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει με κάθε τρόπο, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χρυσοχωρίου καθώς και τους χορηγούς που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειές μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Πολιτιστικό Σύλλογο Ερατεινού, το Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πέρνης και τη Διασωστική Ομάδα του Δήμου Νέστου που βοήθησαν στην διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καλιρρόη 2024, διότι <<η ισχύς εν τη ενώσει>> η δύναμη των πολλών κρατά τους ανθρώπους και την παράδοση στην κορυφή.

Τέλος ο Σύλλογος κλείνει την επιτυχημένη του πολιτιστική σεζόν 2023-2024 με μία τελευταία χορευτική παράσταση σε συνεργασία με το Σύλλογο Πέρνης των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων. Στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου εκπροσωπώντας τον Δήμο Νέστου και παρουσιάζοντας χορούς της Θράκης.

Με συντροφιά όμορφες αναμνήσεις από τις φετινές πολιτιστικές, θεατρικές, μουσικές και φιλανθρωπικές δράσεις, το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί παλιά και νέα μέλη για τη νέα σεζόν 2024-2025. Στόχος μας η οργάνωση και η συνεργασία με περισσότερους ανθρώπους και φορείς για την ακόμη καλύτερη επιτυχία, διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, διασφάλιση συλλογής μνήμης και την αξιοποίηση προβολής υλικής και άυλης παράδοσης της χώρας μας εντός και εκτός συνόρων της.

πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου

Προηγούμενο άρθρο

Εργασίες βελτίωσης των υποδομών στο Δημοτικό Στάδιο "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ" (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Κινητό τηλέφωνο και σχολείο: Γράφει η Λιάνα Δουτσίνη