Dark Mode Light Mode

Επιβάτες κρουαζιερόπλοιων ναυλώνουν ιστιοπλοϊκά στην Καβάλα!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το αν και κατά πόσο συμβάλλουν στην τοπική οικονομία οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας.

Αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τα κρουαζιερόπλοια κι οι επιβάτες τους δεν αφήνουν στην πόλη μας παρά μόνον τα απόβλητά τους και καμιά απολύτως δεν είναι η συνεισφορά τους στον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.

Ωστόσο τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Αυτά τα ελάχιστα, σε σύγκριση με άλλους ελληνικούς προορισμούς, κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την πόλη μας συμβάλλουν αρκετά στην τοπική οικονομία. Οι εκατοντάδες επιβάτες που κυκλοφορούν στην πόλη για αρκετές ώρες επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα αλλά και τις επιχειρήσεις εστίασης και αφήνουν κάθε φορά συνολικά ένα καθόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι κάποιοι απ’ αυτούς ναυλώνουν γι’ αυτές τις λίγες ώρες που παραμένουν στην Καβάλα, ιστιοπλοϊκά σκάφη για να κάνουν τις βόλτες τους και πιθανόν και το μπάνιο τους στις κοντινές παραλίες.

Συμπολίτης που διαθέτει προς ενοικίαση ένα τέτοιο σκάφος, μάς αποκάλυψε ότι τα τελευταία δύο τρία χρόνια το έχει νοικιάσει αρκετές φορές σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων προερχόμενους από όλον τον κόσμο. Μάλιστα πρόσφατα τo έχει κλείσει μέσω διαδικτύου σε μια πενταμελή οικογένεια από το Περού (!!!) που πρόκειται να επισκεφτεί την Καβάλα με κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει το λιμάνι μας την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Πολλοί μάλιστα από τους πελάτες του συμπολίτη μας του ζητούν να τους εξασφαλίσει και φαγητό για αυτές τις πέντε έξι ώρες που θα έχουν το σκάφος. Το γεγονός αυτό λοιπόν και ίσως και άλλα που δεν γνωρίζουμε, αποδεικνύει ότι τα κρουαζιερόπλοια αφήνουν τελικά με πολλούς τρόπους το θετικό τους αποτύπωμα στον τουρισμό και την τοπική οικονομία και μακάρι στο μέλλον να πολλαπλασιαστούν οι προσεγγίσεις τους στο λιμάνι της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Γεμάτα πλοία - Χωρίς επιπλέον δρομολόγια για τον 15Αυγουστο

Επόμενο άρθρο

Ένα πανέμορφο βίντεο για τη Νικήσιανη και τα Μοναστήρια της περιοχής