Dark Mode Light Mode

«Ερχόταν άνθρωποι μας στις συγκεντρώσεις και έλεγαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα»

Την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών, με πολύ πρόσφατο το εκλογικό αποτέλεσμα, μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος της ΔΕΠΠ ΝΔ Καβάλας (πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας) κ. Μπάμπης Δράκος.

Προσπάθησε να εξηγήσει την πτώση σε ψήφους του κόμματος. Τοπικά και πανελλαδικά. Την απέδωσε στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης. Παραδέχθηκε ότι προεκλογικά υπήρχαν μηνύματα για αυτό που έφερναν οι κάλπες.

Η συνέντευξη

Ερ: Το τοπικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν είναι ίδιο με το πανελλαδικό για τη ΝΔ.

Απ: Στη Βόρεια Ελλάδα άρα και στο Νομό μας, η ΝΔ βάλλεται από Δεξιά. Δεν έχει αντίπαλο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Έχει τα κόμματα από τα Δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ διατήρησε μεν τις δυνάμεις του αλλά δεν έκανε ούτε μισό βήμα μπροστά. Η ΝΔ όπως δείχνει το αποτέλεσμα έχασε δυνάμεις από τα Δεξιά της. Κυρίως τα Δεξιά κόμματα (η Ελληνική Λύση, η Νίκη) πήγαν στις εκλογές με σκοπό και επιχειρήματα και «τσίγκλησαν» το ψηφοφόρο της ΝΔ. Τα πατριωτικά του αισθήματα ή τις γενικές του ευαισθησίες. Αυτό είχε αποτέλεσμα. Χάσαμε ψήφους και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό το βλέπαμε, αυτό το λέγαμε μεταξύ μας. Παραδοσιακοί ψηφοφόροι μας δε ψήφισαν ΝΔ.

Ερ: Τι μέτρησε; Το νομοσχέδιο για τα γάμο των ομοφυλόφιλων;

Απ: Και αυτό αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο. Βασικά το φορολογικό νομοσχέδιο. Η ΝΔ έχασε τη βάση της. Τα σύστημα με τα τεκμήρια το είχαμε παλιά στη φορολογία εισοδήματος και το καταργήσαμε γιατί ήταν αναποτελεσματικό. Τώρα τα φέρνουμε πίσω. Αν τα ξαναφέρνουμε τώρα τα τεκμήρια, γιατί τα καταργήσαμε τότε; Είναι όλα αυτά προβλήματα τα οποία αγγίξανε το κορμό του κόμματος, το κορμό της παράταξης. Ο επαγγελματίας ήταν ο κορμός της παράταξης.

Ερ: Η ΝΔ στο Νομό μας έχει 4 βουλευτές ενώ προεκλογικά μας επισκέφθηκαν μέχρι και την τελευταία μέρα, κυβερνητικά στελέχη.

Απ: Αυτό είναι αλήθεια. Μέχρι και την τελευταία ερχόταν υπουργοί. Αυτή η κινητικότητα η οποία έγινε, καλώς έγινε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν αποτελεσματική. Έχω κάνει εκλογές με αφίσες, με ξενύχτια, με τσακωμούς, με μπουνιές, με κλωτσιές, χαρές, γλέντια,  κλάματα. Αυτό όμως το πράγμα που έγινε σε αυτές τις εκλογές ήταν κάτι άλλο. Εδώ βγαίναμε και το λέγαμε. Μαζευόμασταν σε συγκεντρώσεις και το λέγαμε μεταξύ μας. Ερχόταν άνθρωποι μας στις συγκεντρώσεις και μας έλεγαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα!

Ερ: Η ακρίβεια δεν  έπαιξε ρόλο;

Απ: Βεβαίως και έπαιξε ρόλο η ακρίβεια. Τα δυο πράγματα όμως που βασικά πλήγωσαν την παράταξη της ΝΔ ήταν η ψήφος στο νόμο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθρο

Η «Αρπαγή της Περσεφόνης» στο νέο της σπίτι (video)

Επόμενο άρθρο

 Η παράταξη Χρυσανίδη ψήφισε αρνητικά λόγω Σιμιτσή- Συνέντευξη Ηλία Καλανταρίδη