Dark Mode Light Mode

Εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Ζυγό (φωτογραφίες)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο του Ζυγού από την “ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.”, Γεώργιος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία Δήμου Καβάλας». Το συγκεκριμένο έργο στον Ζυγό περιλαμβάνει επίσης τις εξής παρεμβάσεις:

  • Μείωση της ταχύτητας διέλευσης του οικισμού, μέσω της μείωσης του πλεονάζοντος πλάτους του οδοστρώματος.
  • Μείωση της ταχύτητας διέλευσης, μέσω της κατάργησης της κεντρικής νησίδας.
  • Βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης επί της οδού, μέσω της δημιουργίας εγκιβωτισμένων θέσεων στάθμευσης σε κατάλληλα επιλεγμένα σημεία.
  • Βελτίωση της ασφάλειας της εγκάρσιας διέλευσης της οδού από τους πεζούς, με τη χρήση διαβάσεων σε κατάλληλα σημεία.
  • Βελτίωση της προσβασιμότητας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών με την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των πεζοδρομίων.
  • Βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ με την εγκατάσταση οδηγού τυφλών

Συμπληρωματικά, θα γίνει εγκατάσταση συστήματος απορροής των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα υδρολίσθησης, δεδομένου του κλίματος της περιοχής και του ανάγλυφου επί του οποίου είναι εγκατεστημένος ο οικισμός.

Στόχος της παρέμβασης είναι αφενός μεν η διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων και αφετέρου η εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας, διέλευσης της οδού από τους πεζούς, με τη χρήση διαβάσεων σε κατάλληλα σημεία.

Στο ίδιο έργο εντάσσονται και οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας-Κουντουριώτου και Κουντουριώτου-Ερυθρού Σταυρού, και ο επανασχεδιασμός του κόμβου στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό Ερυθρού Σταυρού. Προϋπολογισμός: 3.070.000€. Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Πρεμιέρα για ΓΣΕ, Πάνθηρες, Αγία Βαρβάρα και Αστέρα Καβάλας   

Επόμενο άρθρο

Γ' Εθνική: Στην Αμισό ο Νέστος, εντός ο Άρης Πηγών με Απόλλωνα Παραλιμνίου