Dark Mode Light Mode

Εργαστήρια του Cosmopolis Festival 2024 – CosmoWorkshops

Στο τέρμα της χερσονήσου της Παλιάς Πόλης, στην αυλή του 7ου Δημοτικού, στον Φάρο της Παναγίας θα φιλοξενηθούν και φέτος μια σειρά από καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις που θα απευθύνονται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Εργαστήρια πηλού, κοσμημάτων, κολλάζ, χαρακτικής και φωτογραφίας καθώς και περιοδικές εκθέσεις με τις δημιουργίες των εργαστηρίων θα στηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

29 Ιουλίου – 03 Αυγούστου | Εργαστήριο φωτογραφίας από τον Δημήτρη Μουγκό & έκθεση σε συνεργασία με τον ΦΟΚ.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και το φεστιβάλ Cosmopolis σας προσκαλούν σε ένα διήμερο εργαστήριο φωτογραφίας σκηνής με τον φωτογράφο Δημήτρη Μουγκό. Ο Δημήτρης Μουγκός σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

Συμμετείχε στη Photobiennale της Θεσσαλονίκης το 2023 με τη συλλογή του “Κάνα δυο φωτογραφίες”, με εικόνες που καταγράφουν την πορεία των συναυλιών της ομάδας του και αφηγούνται παράλληλα την ιστορία μιας μακρόχρονης φιλίας.

Στο εργαστήριο, την Δευτέρα θα γνωρίσουμε τον φωτογράφο και το έργο του και θα μας εισάγει στη φωτογραφία σκηνής και backstage. Το ίδιο βράδυ θα εξασκηθούμε πρακτικά στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη.

Την Τρίτη, στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι φωτογραφίες της άσκησης θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν. Οι φωτογραφίες του εργαστηρίου θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν στην αυλή του φάρου από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος του Cosmoworld.

29 – 31 Ιουλίου | Εργαστήριο χαρακτικής με την Ραφαέλα Λογκάρη

Στο φετινό Cosmopolis Festival θα λάβουν χώρα workshops χαρακτικής για παιδιά και ενήλικες καθοδηγούμενα από τη Ραφαέλα Λογκάρη, αρχιτεκτόνισσα και φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο συλλογικό έργο που θα προκύψει από τη χωροθέτηση και τοποθέτηση των επιμέρους τυπωμάτων. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια θα μπορούν να πάρουν μαζί τους δύο τυπώματα των έργων τους.

Όσον αφορά τα παιδιά, θα χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της κολλαγραφίας και της μονοτυπίας. Για τους ενήλικες προτείνεται η παραγωγή έργου με τη μέθοδο της υψιτυπίας, δηλαδή το χάραγμα σε linoleum και έπειτα η χειρωνακτική εκτύπωση σε κινέζικο ρυζόχαρτο.

*Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr με θέμα “Engraving Workshop” & την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε*

29 – 31 Ιουλίου | “Collage Your Kavala” – Εργαστήρι κολλάζ από την Μαριανέλη Αναστασιάδου

Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και προσφέρει σε διαφορετικούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν κολλάζ-εικαστικά με θέμα την πόλη της Καβάλας, εκφράζοντας την προσωπική τους εμπειρία και ιδέα για την πόλη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε αρχειακές φωτογραφίες, περιοδικά, χαρτόνια, μπογιές, ψαλίδια και κόλλες για να δημιουργήσουν τα έργα τους. Τα κατασκευασμένα κολλάζ θα συλλέγονται και θα σκανάρονται από την συντονίστρια.

Κάθε έργο θα ενσωματώνεται σε ένα πρότυπο καρτ ποστάλ που έχει δημιουργήσει η Μαριανέλη ειδικά για τη δράση. Τα καρτ ποστάλ θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν, μαζί με τα πρωτότυπα έργα, στο Φάρο,
πιθανώς την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα δημιουργήματά τους και τις αντίστοιχες καρτ ποστάλ.

*Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr με θέμα “Collage” & την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε*

01 – 03 Αυγούστου | Εργαστήρι χειροποίητου κοσμήματος από την Μπιζιάνα Καλλιόπη – Δαχτυλίδι

Το 2° υπαίθριο δημιουργικό εργαστήρι τέχνης θα στηθεί με στόχο την κατασκευή ενός χειροποίητου κοσμήματος , εμπνευσμένο από το καλοκαίρι. Σας καλούμε, για να γνωρίσετε κοντά μας τον κόσμο του κοσμήματος, να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε, να νιώσετε τη χαρά και την εμπειρία της δημιουργίας! To εργαστήριο χωρίζεται καθημερινά σε δύο groups. Το 1ο θα ξεκινάει στις 19.30 και το 2ο στις 20.30.

*Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr με θέμα “Jewelry – Workshop” & την ημερομηνία και ώρα που θέλετε να συμμετάσχετε*

01 – 03 Αυγούστου | Εργαστήρι κεραμικής από την Στέλλα Ρόκκου

Το εργαστήριο κεραμικής προσφέρει μια δημιουργική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τέχνη της κεραμικής, να δημιουργήσουν προσωπικά έργα και να εκφράσουν τη φαντασία τους μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων κεραμικών.

Μέσα σε ένα ευχάριστο και εμψυχωτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα μάθουν βασικές τεχνικές κεραμικής και θα ανακαλύψουν την ικανότητά τους να δημιουργούν και να εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από τον τρόπο αυτό.

*Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr με θέμα “Ceramics – Workshop” & την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε*

Η ΕΙΣΟΔΟΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με τα φετινά CosmoWorkshops, αλλά και τις υπόλοιπες παράλληλες δράσεις του Cosmopolis Festival 2024, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο ατύχημα στο Χαλκερό

Επόμενο άρθρο

Το Σωματείο των Κρεοπωλών Ν. Καβάλας συγχαίρει