Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να διαλυθεί η Βουλή των Ελλήνων καθώς είναι πολύ κοντά οι επόμενες εθνικές εκλογές. Παρατηρώντας τη διαδικασία κατάθεσης ερωτήσεων προς τα υπουργεία, κυρίως περιμένοντας τις απαντήσεις των υπουργών, διαπιστώνουμε ότι και αυτή τη φορά υπάρχουν ερωτήσεις βουλευτών που δεν θα απαντηθούν ποτέ! Είναι μια συνηθισμένη πρακτική του κοινοβουλευτικού ελέγχου η οποία φυσικά και πλήττει τη διαδικασία των ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις στη Βουλή συνήθως προβάλλονται αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αυτές απαντώνται. Ή περνά ο καιρός δεν απαντώνται.
Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι αυτός που δικαιολογημένα έχει τα περισσότερα παράπονα. Ερώτηση του στις 22 Δεκεμβρίου του 2018 για τη λειτουργία της Ρευματολογικής κλινικής του νοσοκομείου δεν απαντήθηκε ποτέ. Ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε και σε μία ακόμη ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου που υπεβλήθη στις 17 Δεκεμβρίου του 2018, για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Τάσος Δημοσχάκης και ο Δημήτρης Κυριαζίδης στις 20 Δεκεμβρίου του 18 κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας. Ρωτούσαν να μάθουν γιατί δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και αυτή η ερώτηση δεν απαντήθηκε ποτέ.
Η σύνοδος της Βουλής που ολοκληρώνεται εντός των ημερών είναι η Δ’ , ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2018. Στο παρελθόν κι άλλες ερωτήσεις ειδικά του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν απαντήθηκαν, όπως για παράδειγμα ερώτηση του για την επιστροφή χωρίς τόκο επιδομάτων που εισέπραξαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο νομό Καβάλας.