Dark Mode Light Mode

Εσωτερικός καθαρισμός της παλιάς Ορθοπεδικής κλινικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες εργασία καθαρισμού της παλιάς Ορθοπεδικής κλινικής από αντικείμενα που είναι άχρηστα.

Η δουλειά γίνεται κατόπιν εντολής της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ιατρικής Εταιρίας και στο πλαίσιο προετοιμασίας επόμενων εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης όλων των χώρων. Ταυτόχρονα γίνεται καταγραφή χρήσιμων αντικειμένων ώστε αυτά να μείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δεν είναι πολλά.

Η πρώην Ορθοπεδική στο Σανατόριο λεηλατήθηκε κατ’ επανάληψη από αγνώστους. Οι οποίοι όχι μόνο πήραν ότι μπορούσαν να πουλήσουν αλλά ξήλωσαν κι ότι αρχικά δεν ήταν σε αυτούς εύκολα προσβάσιμο. Στο κτίριο απέμειναν μόνο άχρηστα πράγματα. Μεταφέρονται στην αυλή και τμηματικά απομακρύνονται. Στόχος είναι το ακίνητο να αδειάσει, να είναι έτοιμο για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Τα επόμενα βήματα φαίνεται να είναι τα εξής: Στατικός έλεγχος, έκδοση οικοδομικής άδειας για εργασίες μικρής κλίμακας. Λέγεται επίσης ότι στις προθέσεις της Ιατρικής Εταιρίας είναι στην περιοχή να υπάρξει φύλακας ώστε αυτά που έγιναν ή θα γίνουν να μην κινδυνεύσουν με νέα λεηλασία. Καθοριστικό σημείο φυσικά είναι αυτό της στατικής επάρκειας του ακινήτου. Φαίνεται ότι θέμα δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητος ο αναλυτικός έλεγχος.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σύντομα θα είναι έτοιμα όλα ώστε να υλοποιηθεί η γνωστή δωρεά αγνώστου συμπολίτη. Θα αναλάβει να πληρώσει τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης μέχρι το ποσό του 1 εκ ευρώ. Κι αυτό το κτίριο «συνέλθει», τότε θα αποφασιστεί η περαιτέρω χρήση του. Πάντα για φιλανθρωπικούς λόγους.

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη της Αγγελικής Δεληκάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Πινακίδες για την εφαρμογή των νέων μέτρων στην Παναγία (φωτογραφίες)