Dark Mode Light Mode

Εβραίοι ακτιβιστές κατά της γενοκτονίας μπλοκάρουν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

16/10/2024

τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Τη δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μια ομάδα ακτιβιστών της συλλογικότητας «Εβραϊκές Φωνές για την Ειρήνη», “Jewish Voices for Peace” εφόρμησαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να απαιτήσουν τον τερματισμό των εγκλημάτων που διαπράττει το Ισραήλ και τον αποκλεισμό των προμηθειών όπλων στο αποικιακό Κράτος.

Μεταφρασμένο από Contre Attaque

Το χρηματιστήριο έχει στοχοποιηθεί για να καταγγελθούν τα πολεμικά κέρδη των εταιρειών ηπα που πωλούν όπλα, όπως η Raytheon και η Lockheed Martin. «Η Γάζα καίγεται, η Wall Street εκρήγνυται!

Εμπάργκο όπλων τώρα!», «Ποτέ ξανά, ισχύει για όλους», «Από τη θάλασσα μέχρι τον Ιορδάνη, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» και άλλα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στην είσοδο του Χρηματιστηρίου και σε έναν φράχτη για να κάνουν πιο δύσκολη την εκκένωση τους. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε αρκετούς αντισιωνιστές εβραίους, άνδρες και γυναίκες, αλλά η πρόσβαση στο χρηματιστήριο αποκλείστηκε για περισσότερες από δύο ώρες.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κατέστρεψαν τη δημόσια συζήτηση κατηγορώντας κάθε κριτική στο Ισραήλ ως αντισημιτική και εξισώνοντας επικίνδυνα την εβραϊκή διασπορά με τη βία της φασιστικής ισραηλινής κυβέρνησης, πράγμα που απέτρεψε κάθε προβληματισμό και δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα για ένα χρόνο.

Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και ακόμη και το Ισραήλ, πολλοί άνθρωποι της εβραϊκής πίστης καταγγέλλουν με θάρρος την αποικιακή βία και τη γενοκτονία που διαπράττονται από το ισραηλινό Κράτος και προωθούν ένα διεθνιστικό μήνυμα. Ας ακούσουμε τις φωνές τους.

Μιχάλης ‘μίκε’ Μαυρόπουλος

Προηγούμενο άρθρο

Εργασίες στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας – Κλειστή μία λωρίδα

Επόμενο άρθρο

Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Γιάννη Τζανετάκη στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (φωτογραφίες)