Dark Mode Light Mode

Εξασφαλισμένο το έργο στην είσοδο της Ελευθερούπολης

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ οριστικά χρηματοδοτεί το έργο κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Ελευθερούπολης.

Μια περιοχή με συχνά τροχαία περιστατικά. Αναφέρεται σε αποφάσεις που λήφθηκαν πρόσφατα και σε επικείμενη δημοπράτηση του. Μας μιλά και για άλλα παρόμοια έργα που κι αυτά αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν.

Η συνέντευξη

Ερ: Μπορεί να γίνει κάτι άμεσα στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Ελευθερούπολης;

Απ: Το συγκεκριμένο δεν είναι ένα έργο προς ωρίμανση. Είναι ένα έργο ώριμο. Είναι ένα έργο το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από την επιτροπή της Περιφέρειας. Εγκρίθηκε. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η προκήρυξη σε αυτό και σε 4 ακόμη μεγάλα έργα της Καβάλας. Θα περάσουν και θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο της Περιφέρειας. Είμαστε ο μοναδικός φορέας που τα χρηματοδοτούμε. Ειδικά αυτό το έργο ο Δήμος Παγγαίου το παρουσίασε και στον αρμόδιο Υπουργό αλλά τότε δεν υπήρχε ενδιαφέρον από το ταμειακό πρόγραμμα του Υπουργείου για την ένταξη και χρηματοδότηση του. Τελικά το έργο το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια όπως και το οδικό έργο στην επέκταση της Ν. Ηρακλείτσας. Επίσης τον κόμβο έξω από τη Χρυσούπολη αλλά και το οδικό έργο του Παληού. Εκείνο βέβαια θα το υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας με συνεργασία μαζί μας.

Ερ: Πόσο γρήγορα θα γίνουν όλα αυτά;

Απ: Τα έργα αυτά τα οποία αφορούν το Δήμο Νέστου ή την περιοχή του Δήμου Παγγαίου, θα τα εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας. Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν θα γίνουν σε 1 ή σε 1,5 χρόνο. Εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι θα ξεκινήσει μια παρέμβαση, η οποία αυτό το αίσχος που υπάρχει σήμερα -το οποίο δεν είναι επιλογή ούτε της Περιφέρειας και πολύ περισσότερο της δικής μας διοίκησης, το οποίο έχει προκαλέσει και θανατηφόρα στην είσοδο της Ελευθερούπολης- θα πάψει να υπάρχει. Επίσης θα βελτιωθούν οι συνθήκες και στην Ν. Ηρακλείτσα ενώ στην Ν. Πέραμο έχει ενταχθεί ο κεντρικός δρόμος. Μόλις εγκατασταθεί ο εργολάβος στην είσοδο της Ελευθερούπολης, θα υπάρχουν άμεσες ενέργειες. Το άμεσο δεν ξέρω σε πόσους μήνες είναι. Το θέμα μας είναι ότι ήδη έχουμε δρομολογήσει μεγάλα οδικά έργα, ένα από τα οποία είναι και αυτό στην περιοχή της Ανατολικής εισόδου στην Ελευθερούπολη. Είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι μια επιλογή την οποία βέβαια την έχει κάνει ο  Δήμος Παγγαίου. Η διοίκηση Τοψίδη θα μπορούσε να επιλέξει να κάνει ένα άλλο έργο. Επειδή κρίνουμε τη σοβαρότητα, την επικινδυνότητα και όλες τις παραμέτρους του θέματος. Είναι ένα από τα έργα που επιλέξαμε και το εντάξαμε στο πρόγραμμα να γίνει. Εάν πρέπει να γίνει κάτι αύριο και να αλλάξει η σήμανση, αυτό προφανώς θα το προτείνει η Τροχαία της Καβάλας. Δεν θα το κάνω εγώ ή ο κ. Τοψίδης ή ο κ. Χριστοδουλίδης που είναι σοβαρός άνθρωπος και φίλος. Επί της ουσίας θα σας πω, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από περίπου 10 ημέρες εγκρίθηκε το έργο από την αρμόδια επιτροπή και 30/9 λήγει η προθεσμία να υποβληθεί και να εγκριθεί στα οδικά έργα τα οποία χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα είναι ένα από τα 5 οδικά έργα τα οποία θα υλοποιήσουμε επιλέγοντάς τα. Αφήνοντας πίσω κάποια άλλα.

Προηγούμενο άρθρο

Γιώργος Χριστοδουλίδης: Να υπάρξουν και άμεσες ενέργειες – αλλαγές στον κόμβο εισόδου της Ελευθερούπολης!

Επόμενο άρθρο

Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην είσοδο της Ελευθερούπολης: Τι προβλέπει η παρέμβαση