Dark Mode Light Mode

Εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης την ερχόμενη εβδομάδα

Το βράδυ της Δευτέρας ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών του Νομού Καβάλας ενημέρωσε για την κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογίας η οποία επαναφέρει τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στο παλαιό καθεστώς. Αυτό θα επανέλθει για τους προσεχείς 9 περίπου μήνες,  μέχρι να ψηφιστεί από την καινούργια κυβέρνηση ένας καινούργιος νόμος.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες,  αναμένεται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη (αύριο). Λόγω του κατεπείγοντος θα δημοσιευτεί άμεσα στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Καβάλας, από την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανά ξεκινήσουν οι εξετάσεις που θα γίνονται και στο νομό Καβάλας με τον παλιό τρόπο. Θα καταργηθεί με λίγα λόγια το ειδικό ασφαλιστήριο και οι κλειστοί χώροι εξέτασης. Επί της ανακοίνωσης έδωσε περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα μας- ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου-  ο Αντώνης Μαστοράκης.

Είπε ειδικότερα: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση της παρέμβασης στο πρόβλημα μας της νέας κυβέρνησης. Την παρέμβαση την περιμέναμε πριν από έναν περίπου μήνα μήνα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι νωρίτερα έπρεπε να ρυθμιστεί το καθεστώς αμοιβής των εξεταστών. Ρυθμίστηκε αυτή η εκκρεμότητα. Τώρα υπάρχει η τροπολογία, με βάση την οποία ελπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα να ξαναρχίσουν οι εξετάσεις. Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι στις 29 Σεπτέμβρη του 2018 οι εξετάσεις σταμάτησαν. Από τόρς μέχρι σήμερα έγιναν μιάμιση περίπου εβδομάδα στο τέλος Φεβρουαρίου και τις τελευταίες ημέρες. Τελευταία οι εξετάσεις γίνονταν με το καθεστώς των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Το πρόβλημά μας είναι ότι στο μεταξύ λόγω αυτής της πολύμηνης ανωμαλίας,  μειώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι. Όσοι δηλαδή απευθύνονται στις σχολές εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών και δηλώνουν ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τώρα που η διαδικασία θα επανέλθει σε ομαλή λειτουργία να απευθύνονται στις επιχειρήσεις μας όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα. Σε ετήσια βάση στο νομό Καβάλας είναι περίπου 3.000 άνθρωποι. Το νούμερο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί κατά 50 περίπου τοις εκατό».

Προηγούμενο άρθρο

Οριστικές και άλλες αποφάσεις Μουριάδη για τους συνεργάτες του

Επόμενο άρθρο

Ενημέρωσε τη ΝΕ ΚΙΝΑΛ Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής