Dark Mode Light Mode

Εξοπλισμός για τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποκτά η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ως γνήσιο τέκνο της Νέας Καρβάλης η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου ανησυχεί για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή και γενικότερα στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Πιο πρόσφατες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Χαλκερού που είχαν απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα προ ενός περίπου χρόνου.

Η κ. Ιωσηφίδου εδώ και καιρό συνεργάζεται με τον καθηγητή του ΔΠΘ Γιώργο Γκαϊντατζή, με τη βοήθεια του οποίου προετοιμάζει πρωτοβουλία της δημοτικής επιχείρησης, προκειμένου και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να αποκτήσει το δικό της εξοπλισμό ώστε να μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μια δοκιμαστική μέτρηση έγινε πριν από δύο περίπου μήνες στην περιοχή της Νέας Καρβάλης όπου ο μισθωμένος εξοπλισμός εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το ΚΑΠΗ του χωριού.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ζήτησε κι έλαβε προσφορές για την προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ την απόφαση για την επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς θα τη λάβει πολύ σύντομα το διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προσανατολίζεται στην προμήθεια εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να μετακινείται εύκολα ώστε να γίνονται μετρήσεις σε διάφορα σημεία του δήμου Καβάλας, καθώς και στα σημεία για τα οποία πιθανώς θα σημειώνονται διαμαρτυρίες.

Η δοκιμαστική μέτρηση που έγινε στο τέλος του 2017, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η κ. Ιωσηφίδου δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό σε επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η κ. Ιωσηφίδου εξομολογείται ότι επιθυμία της είναι να βρεθεί ένας μόνιμος τρόπος ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και από τη δημοτική επιχείρηση.

Εντωμεταξύ την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει στην Κομοτηνή η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ΑΜΘ. Ένα από τα θέματα που εισηγούνται οι υπηρεσίες της Καβάλας αφορά στην έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την απευθείας ανάθεση προμήθειας αναλώσιμων υλικών – ανταλλακτικών και την επιτόπια συντήρηση και επισκευή των αναλυτών των τριών αυτόματων σταθμών ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας

 

Προηγούμενο άρθρο

Παράπονα του συλλόγου των φίλων της Παιδόπολης προς τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Επόμενο άρθρο

Δε δημοπρατούν το έργο του αμφιθέατρου αφού δεν είναι έτοιμη η μελέτη