Dark Mode Light Mode
Παραλίγο μπελάδες για ένα πάρτι γενεθλίων
Ευγενία Ζαχαροπούλου: «Η ανταπόκριση του κόσμου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί και στις κάλπες»
Θετικοί οι τοπικοί φορείς, αντίθετη η αντιπολίτευση στην υπό παραχώρηση

Ευγενία Ζαχαροπούλου: «Η ανταπόκριση του κόσμου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί και στις κάλπες»

Η Ευγενία Ζαχαροπούλου μετέχει στη νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη Τετάρτη παρακολούθησε το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Καβάλα του κ. Κασσελάκη. Η αισιοδοξία της ενισχύθηκε. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Κασσελάκη ως άνθρωπο και ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη

Ερ: Θα θέλαμε το σχολιασμό σας για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Καβάλα. Ποιο είναι το συμπέρασμα σας; Τι είδατε;

Απ: Το συμπέρασμα είναι η πολύ έκδηλη αγάπη του κόσμου απέναντι στον πρόεδρο. Αν και Τετάρτη απόγευμα δεν είναι ανοιχτή η αγορά και δεν υπήρχε πολύς κόσμος, στη βόλτα που κάναμε όμως όποιος το συναντούσε τον αγκάλιαζε. Τον φυλούσε, του μιλούσε εγκάρδια. Ο πρόεδρος ανταποκρινότανε με τον ίδιο τρόπο. Ήταν πολύ θερμός, μιλούσε με τον κόσμο,  ρωτούσε για τα προβλήματα του. Είναι ένας πρόεδρος, ο οποίος αγαπάει τον κόσμο πάρα πολύ.  Πήγαμε στο λιμάνι, μίλησε με τους ανθρώπους, τους αλιείς, μπήκε στα αλιευτικά, συζήτησε μαζί τους. Υπήρχε ένα πάρα πολύ ωραίο κλίμα.

Ερ: Αυτή την απήχηση που έχει στον κόσμο, πώς να την εξηγήσουμε;

Απ: Το επικοινωνιακό δεν είναι κάτι το οποίο φτιάχνεται. Είναι έμφυτο. Όταν αγαπάς τον άνθρωπο λειτουργείς κάπως έτσι. Βλέπεις τον άνθρωπο στα μάτια, βλέπεις τη χαρά, τα προβλήματα του και τον προσεγγίζεις να μιλήσει. Αυτό το έχει ο Στέφανος Κασσελάκης.  Είναι το χαρακτηριστικό του.

Ερ: Πρώτα έχουμε την ανθρώπινη επαφή και μετά έχουμε το πολιτικό; Το πολιτικό έρχεται μετά;

Απ: Το πολιτικό είναι η καθημερινότητα. Ο πρόεδρος μίλησε για όλα τα προβλήματα, τα οποία μας απασχολούν. Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα, αυτά που αφορούν την υγεία, την ακρίβεια, τα θέματα παιδείας, τα θέματα στέγασης, τα θέματα μετανάστευσης των νέων παιδιών, των επιστημόνων. Μίλησε για όλα. Για όλα αυτά τα οποία απασχολούν όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Ερ: Είστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών;

Απ: Βεβαίως και είμαστε. Αυτή η ανταπόκριση του κόσμου θα αποτυπωθεί και στις κάλπες. Ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ με μια καθημερινότητα αβίωτη, με θέματα υγείας, τα οποία δεν μπορεί να λύσει, με θέματα παιδείας. Ο κόσμος έχει κουραστεί και αυτό θα αποτυπωθεί. Θα φανεί στις κάλπες ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια δυναμική ώστε να δείξει ότι υπάρχει κάποια ελπίδα και κάποια αλλαγή. Πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτή η κατάσταση, αυτό το οποίο ζούμε καθημερινά και το αντιλαμβάνονται όχι μόνο αυτοί που βρίσκονται στο χώρο της Αριστεράς και στον προοδευτικό χώρο αλλά και αυτοί που ανήκουν στο συντηρητικό χώρο. Οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες. Πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό το τέλμα. Η σταθερότητα στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός είναι για λίγους. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει ένας αγώνας καθημερινός επιβίωσης. Ένας καθημερινός αγώνας για τον ιδιωτικό υπάλληλο, για τον ελεύθερο επαγγελματία. Στις 9 Ιουνίου είναι οι εκλογές και μπορούν οι φορολογικές να τελειώσουν τέλη Ιουνίου. Φορολόγηση με το νέο και άδικο σύστημα. Έχει γίνει πλέον δύσκολη η ζωή μας…

Προηγούμενο άρθρο

Παραλίγο μπελάδες για ένα πάρτι γενεθλίων

Επόμενο άρθρο

Θετικοί οι τοπικοί φορείς, αντίθετη η αντιπολίτευση στην υπό παραχώρηση