Dark Mode Light Mode

Φαινόμενα αστάθειας με πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στον Ν. Καβάλας

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα και για τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τα φαινόμενα αστάθειας με έμφαση στα ηπειρωτικά. Αναλυτικότερα, σήμερα από αργά το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες:

1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα

3) Μικρότερη πιθανότητα στην Θάσο

Αύριο Παρασκευή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές-καταιγίδες κυρίως σε περιοχές κοντά στην θάλασσα. Έπειτα, τις μεταμεσημβρινές εώς τις πρώτες βραδινές ώρες πιθανότητα για τοπικές μπόρες-μεμονωνμένες καταιγίδες.

1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά , σε περιοχές στο βόρειο και δυτικό κομμάτι του νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα

3) Μικρότερη πιθανότητα στο νοτιανατολικό κομμάτι του νομού

Παρόμοια εικόνα θα έχει ο καιρός και το Σάββατο. Σε γενικές γραμμές όλο το τριήμερο τοπικά και πρόσκαιρα υπάρχει πιθανότητα έντονων εξάρσεων και μικρή πιθανότητα τοπικά για χαλάζι μικρού-μεσαίου μεγέθους. H αστάθεια από την Κυριακή σταδιακά θα περιοριστεί, ενώ η θερμοκρασία τουλάχιστον για τις επόμενες 7 μέρες θα κινείται περίπου σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη νέα εκπρόσωπο του ΔΟΜ στην Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Για ακόμη μια χρονιά «Χρώματα και Αρώματα» σε Κηπούπολη-Καλαμίτσα