Dark Mode Light Mode

Φοιτητική Ιντιφάντα: Tα αιτήματα

Τρίτη 14 Μαΐου 2024


Σήμερα το Τορίνο ενώνεται στις φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη που εδώ και εβδομάδες έχουν κατακλύσει πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας τις εγκαταστάσεις του Palazzo Nuovo, της Fisica και της πανεπιστημιούπολης του Πολυτεχνείου.

Αυτές οι καταλήψεις εντάσσονται σε ένα πλαίσιο συνεχούς κινητοποίησης για την παλαιστινιακή απελευθέρωση και δεν αφορούν αποκλειστικά την ακαδημαϊκή πραγματικότητα, καθώς η διαδικασία στρατιωτικοποίησης των πανεπιστημίων επηρεάζει την κοινωνία συνολικά: τα πανεπιστήμια θέτονται στην υπηρεσία πολεμικών εταιρειών όπως οι Leonardo και System, οικονομικοί πόροι, υλικό και κυρίως ανθρώπινο δυναμικό για την ανάπτυξη όπλων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στη Γάζα, και κρύβονται πίσω από τον μηχανισμό διπλής χρήσης-dual use.

Μετά από περισσότερους από 7 μήνες από την έναρξη της γενοκτονίας, σχεδόν 40 χιλιάδες παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό και 76 χρόνια εθνοκάθαρσης και αποικιοκρατίας, είναι απαραίτητο να δοθεί ένα μήνυμα ακόμη και από τα πανεπιστήμια.

Από student3 σε κατάληψη στο Palazzo Nuovo, Torino.

Τα νέα που φτάνουν από τη Rafah και Jabalia αυτές τις ώρες μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη πιο έντονα την ευθύνη να θέσουμε στο πεδίο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και να διακόψουμε τη συνενοχή των θεσμών μας στη συνεχιζόμενη γενοκτονία.

Η συνέλευση καταγγέλλει επίσης τη σοβαρότητα της συνάντησης που έγινε σήμερα μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και του Πανεπιστημίου με τους πρυτάνεις για τη «διαχείριση» της απασχόλησης, καταδεικνύοντας την ολοένα και πιο ξεκάθαρη παρέμβαση της κυβερνητικής πολιτικής στον έλεγχο της πολιτικής συζήτησης στα πανεπιστήμια.

Μια συζήτηση και μια στάση που όμως αυτή την εβδομάδα θα είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Ραντεβού σήμερα το πρωί στις 9.30 στη συνέλευση!

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος infoaut.org

Προηγούμενο άρθρο

Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Νέα Αριστερά: Στην Καβάλα αύριο ο Νίκος Φίλης