Dark Mode Light Mode

Φωτισμός LED άμεσα στη Θάσο, αργότερα στην Καβάλα

Χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της Θάσου υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θάσου και την ανάδοχο εταιρεία για την προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED. Όπως επίσης και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED.

Μιλώντας για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης δήλωσε ότι η ουσία του έργου είναι διπλή. Πρώτον θα αλλάξει όλος ο δημοτικός φωτισμός. Γίνεται πιο καθαρός και πιο δυνατός. Σύμφωνα με τον κ. Πλαφαδέλη, όταν ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού και λειτουργούν παντού οι λάμπες τύπου LED τότε ο δήμος θα εξασφαλίσει μεγάλη μείωση της δαπάνης προς τη ΔΕΗ, έως και ποσοστού 60%.

Ο αντιδήμαρχος υπολογίζει ότι ο δήμος Θάσου θα εξοικονομεί ετησίως έως και 380.0000 ευρώ. Κατά τον κ. Πλαφαδέλη, για την οριστικοποίηση του έργου, που δεν είναι δημόσιο αλλά προμήθεια, υπήρξε αντίδραση από τους εργολάβους που έφθασε έως το κλιμάκιο του ελεγκτικού συνεδρίου. Ο κ. Πλαφαδέλης χαρακτήρισε το πρόγραμμα πρωτοποριακό. Το έργο θα αρχίσει σε ένα περίπου μήνα και θα περάσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες έως ότου αντικατασταθούν από τον ανάδοχο όλοι οι λαμπτήρες. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν 3.600 νέα λαμπτήρες τύπου LED.

Επί της συγκεκριμένης εξελίξεως μίλησαν στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θόδωρος Μουριάδης. Ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Καβάλας διότι τοποθετεί αποσπασματικά κακής ποιότητας λαμπτήρες τύπου LED. Με μια καβαλιώτικη πατέντα δείτε τι γίνεται στην πλατεία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης. Ζήτησε λοιπόν να γίνει οργανωμένα η αντικατάσταση των λαμπτήρων με φωτιστικά νέας τεχνολογίας.

Η κ. Τσανάκα διευκρίνισε ότι ο δήμος Καβάλας ήθελε να κάνει ακριβώς ότι έπραξε και ο δήμος Θάσου, αλλά δυστυχώς τον πρόλαβε η αλλαγή της νομοθεσίας και το γεγονός ότι ο νόμος 4412/2016 άργησε να διευκρινιστεί. Η κ. Τσανάκα δήλωσε περαιτέρω: «Τώρα που τα θέματα του νόμου ξέμπλεξαν ανοίγει ο δρόμος και για το δήμο Καβάλας. Συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά μας ένα έργο ανάλογο με αυτό του δήμου Θάσου που θα στηριχθεί σε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Για το συγκεκριμένο λόγο είχα τη Δευτέρα επαφή με τον πρόεδρο του ταμείου. Αν στη Θάσο απαιτείται η αντικατάσταση 3.600 λαμπτήρων στην περίπτωση του δήμου Καβάλας υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούνε 15.000 – 18.000 λαμπτήρες LED».

Προηγούμενο άρθρο

Έναρξη της κοινής προσπάθειας δήμου κι Επιμελητηρίου με στόχο πρόταση για ένα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»

Επόμενο άρθρο

Κριτική Κροκίδη σε Κασαράκη που δήλωσε ότι θέλει να φύγει από το Νοσοκομείο