Dark Mode Light Mode

«Φοβόμαστε τους κεραυνούς», παραδέχεται ο Σταύρος Κιβράκης

Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Καβάλας ήταν και παραμένει σε μεγάλη κινητοποίηση και επιφυλακή.

Από τη μια οι τοπικές πυρκαγιές που έληξαν, από την άλλη ο κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει. Ο κ. Σταύρος Κιβράκης ενημερώθηκε για την καιρική αστάθεια των επόμενων ημερών, δεν «μασάει» τα λόγια του. «Φοβόμαστε τους κεραυνούς», παραδέχεται.

Αυτοί προκαλούν δασικές πυρκαγιές σε δύσβατες περιοχές. Αυτοί το 2016 είχαν προκαλέσει την καταστροφική πυρκαγιά στη Θάσο. Σύμφωνα με τον κ. Κιβράκη στα δάση υπάρχει μεγάλη ξηρασία ενώ ένας κεραυνός μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ακόμη και δύο 24ωρα μετά την εκδήλωση του!

Χθες από εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έγινε μια ακόμη επιθεώρηση στην περιοχή του Διαλεκτού κτλ. Ο Σταύρος Κιβράκης είναι ευχάριστα ξαφνιασμένος από την αντίδραση των πολιτών. Από την εθελοντική του διάθεση.

Στην Πρωινή μεταξύ άλλων είπε:

«Ακόμη και χθες Δευτέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στην περιοχή. Υπήρχαν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Έχουμε λίγες δυνάμεις λόγω των πυρκαγιών στον Έβρο και αλλού. Θέλω να σημειώσω τη συγκινητική συνεισφορά των εθελοντών.

Τόσο την ώρα του κάθε περιστατικού όσο και στη φύλαξη δασών. Να ξέρετε ότι δεν τελειώσαμε με τις πυρκαγιές. Περιμένουμε φαινόμενα ακόμη και αύριο (σήμερα) Τρίτη και προς το τέλος της εβδομάδας. Φοβόμαστε τους κεραυνούς.

Έτσι θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες. Για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο Διαλεκτό κτλ, πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινο χέρι. Η προανάκριση της πυροσβεστικής θα καταλήξει στο συμπέρασμα αν ήταν ανθρώπινη αμέλεια ή εμπρησμός».

Προηγούμενο άρθρο

Διπλάσια κρούσματα κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα

Επόμενο άρθρο

Ενοχλημένος από την απαξίωση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας