cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Φράγμα Μαρμαρά: Η νέα πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση του έργου

 Φράγμα Μαρμαρά: Η νέα πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση του έργου

Η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την ολοκλήρωση των έργων στο Φράγμα Μαρμαρά, τόνισε ο νέος υπουργός κ. Κώστας Τσιάρας στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.  Θεόδωρο Μαρκόπουλο που τον επισκέφτηκαν, την Τρίτη 2 Ιουλίου, για να τον ενημερώσουν για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κατασκευή, μετά από μια θητεία (2019 – 2023) απραξίας, αλλά και για τη ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει η ταχύτερη ολοκλήρωση και λειτουργία του, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων για την άρδευση, υδάτων.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η πολιτική δέσμευση που ανέλαβε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ισχύει και θα τηρηθεί και από τη νέα, καθώς είναι αντιληπτό το ειδικό βάρος και η σημασία του έργου για την αγροτική παραγωγή της δυτικής πλευράς της Π.Ε. Καβάλας.

Στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός που έχει συμφωνηθεί και περιλαμβάνει την προκήρυξη ενός νέου έργου, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ευθύνη της εκεί αρμόδιας υπηρεσίας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που έχουν απομείνει, εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Τοψίδης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η κλιματική κρίση διαμορφώνει ένα πολύ πιεστικό περιβάλλον, με ελάχιστα χρονικά περιθώρια προσαρμογής και στον αγροτικό τομέα, οπότε εκ των πραγμάτων οφείλουμε να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να μην χαθεί χρόνος και να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή.

Το φράγμα του Μαρμαρά είναι ένα κομβικό έργο στην κατεύθυνση αυτή». Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για την θετική του στάση απέναντι σε αυτό το σημαντικό για την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, έργο της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη δεν περιμένει τις εκλογές για να ασχοληθεί με τα σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Συνεχώς παρακολουθεί την εξέλιξη τους, παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται και βρίσκεται σε μια διαρκή ετοιμότητα για την αξιοποίηση του χρόνου και κάθε δυνατού χρηματοδοτικού πόρου προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτή είναι η συνταγή για να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης