Dark Mode Light Mode

Φθινοπωρινός – Προεκλογικός – Σχολικός

Ημερολογιακά   ο Σεπτέμβριος σημαίνει Φθινόπωρο αλλά ο φετινός θα παραμείνει, τουλάχιστον καιρικά ,καλοκαιρινός αν και στην πρεμιέρα του ο μήνας έχει κάτι βροχούλες εδώ για την περιοχή μας.

Αυτό που περιμένουμε και το περιμένουμε με λαχτάρα είναι να πέσει λίγο η θερμοκρασία και να κοιμόμαστε δροσερά και ξεκούραστα χωρίς την βοήθεια των διάφορων  γνωστών ηλεκτρικών και μη συσκευών.

 

Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι εκτός των άλλων και προεκλογικός αφού είναι ο μήνας που θα κορυφωθούν οι δράσεις των διάφορων παρατάξεων που θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν τον Δήμο Καβάλας.

Πολλοί οι μνηστήρες αν και στο παρά 1 είχαμε και κάτι αποχωρήσεις .

 

Ο Σεπτέμβριος βέβαια είναι και ο μήνας που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι πρώτες ημέρες είναι ημέρες οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα και τα δύσκολα για τους μαθητές ξεκινάνε από τον Οκτώβριο που αρχίζουν να πέφτουν και τα πρώτα διαγωνίσματα.

 

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο: Αποκαρδιωτικά στοιχεία – Τα καμένα εδάφη στην ΕΕ είναι 4 εκατ. στρέμματα – Η Ελλάδα επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Και πώς να μην επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. όταν είναι η πιο ανοχύρωτη  από κάθε άλλη  και σε αυτό τον τομέα.

Πολεμάμε εδώ και χρόνια τις πυρκαγιές με Canadair από την εποχή του Παττακού και θυμηθήκαμε να παραγγείλουμε τον καινούργιο στόλο όταν άρχισαν να πέφτουν και να χάνονται  άδικα ζωές.

Είναι αλήθεια ότι ο κρατικός μηχανισμός της χώρας  είναι μπαρουτικαπνισμένος αφού δεν του έχει γίνει κανένα σοβαρό σέρβις τα τελευταία χρόνια.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα και τις πιο σοβαρές ελλείψεις τα περνάμε στο ντούκου ή τα κρύβουμε κάτω από το χαλί μέχρι να ξεχαστούν.

Και μπορεί εμείς να έχουμε την διάθεση να τα ξεχάσουμε αλλά όπως έχει καταλάβει δεν έχουν την ίδια διάθεση και αυτά και τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας.

Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση με τα τραίνα και τον απαρχαιωμένο τρόπο λειτουργίας τους που μας οδήγησε στην γνωστή τραγωδία.

 

O Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα αυξηθούν τα πρόστιμα για τους  εμπρηστές ενώ θα υπάρχει και άμεση φυλάκιση.

Αποφάσεις σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση που όμως λειτουργούν τιμωρητικά και όχι αποτρεπτικά που είναι και το ζητούμενο.

Οι τιμωρίες είναι εύκολες και ανέξοδες.

Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε την υποδομή και να αποκτήσουμε τα μέσα που θα μας δώσουν ένα προβάδισμα  απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις γιατί όπως έχετε καταλάβει οι καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Ελλάδα παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Αν δεν τις προλάβουμε στην αρχή χάνεται η μάχη.

O ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανακοινώνουν τα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων εκτός από τον Ντίνο Κλειτσιώτη που αντί να στήνει , ξεστήνει αφού παραιτήθηκε από την κούρσα για τον Δήμο της Καβάλας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Γιώργος Αλεξανδρίδης: «Νέο ξεκίνημα, νέες ιδέες στην Ακαδημία του Ηρακλή Καβάλας»