Dark Mode Light Mode

Γ. Πασχαλίδης – Δικαίωση προσπαθειών – Ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Θάσιους συμπολίτες του πως ιδρύεται ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο. Πιο συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθ. 3739/28.06.2024 ΦΕΚ ιδρύεται ΕΠΑ.Λ. στη Καλλιράχη Θάσου με τους παρακάτω τομείς:

  • Διοίκησης και Οικονομίας με την ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων»
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Προς αποφυγή συγχύσεως, με το ίδιο ΦΕΚ διευκρινίζεται ότι το Παράρτημα (Θάσου) του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης καταργείται. Υπενθυμίζεται πως η ίδρυση αυτοτελούς ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο, και με έμφαση στον τουρισμό, αποτελούσε πάγιο αίτημα του Βουλευτή, το οποίο και τόνιζε στις επιμέρους συναντήσεις του με τους εκάστοτε αρμόδιους (βλ. από 12.08.2020 Δελτίο Τύπου – Συνάντηση με ΓΓ Α’βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, από 14.04.2021 Δελτίο Τύπου – Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, και κατόπιν από 31.05.2021  Δελτίο Τύπου – Συνάντηση με Δήμαρχο Θάσου για προϋποθέσεις ίδρυσης ΕΠΑ.Λ.).

Ο Βουλευτής, όμως, επανέφερε στη συζήτηση το συγκεκριμένο ζήτημα με καίρια παρέμβαση του στον Πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που έγινε δεκτό με θετικό πρόσημο.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που εισάκουσε ένα πάγιο αίτημα των Θασίων συμπολιτών μου και αντιλήφθηκε τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα έχει η ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στο νησί.

Ευχαριστώ επίσης την πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αλλά και τον νυν Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για τις ενέργειές τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχοντας αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας στη τεχνική εκπαίδευση, αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα ενός αυτοτελούς ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο και είμαι πολύ χαρούμενος που κάτι τέτοιο γίνεται πραγματικότητα».

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας: Συμμετοχή στην 56η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

Επόμενο άρθρο

Από το παράθυρό μου: Εξιλέωση