Dark Mode Light Mode

Γάζα. Σταματήστε τη Γενοκτονία. Καλλιτέχνες καταγγέλλουν τον «γενοκτονικό αθεϊσμό»

08/09/2024

Εισαγωγή στον Κατάλογο της Έκθεσης «Stop the Genocide», που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Santa Maria Capua Vetere (Caserta), Massimo Sgroi.

Το μίσος είναι μια αδιαπραγμάτευτη ορμή, είναι μια δυσλειτουργία της πολιτικής και της ιστορίας που τρέφεται από τη δυσαρέσκεια του ατόμου, την έλλειψη στοργής, κατανοητή ως άρνηση του κοινωνικού σώματος, η οποία διαμορφώνεται-στοιχειοθετείται στην αδιαφορία που συσσωρεύεται στη δυτική κοινωνία της τρίτης χιλιετίας.

Είναι το ανακόλουθο πάθος που γεννιέται από την εξαφάνιση του ίδιου του αντικειμένου του μίσους: την ανθρωπιά. Η οικοδόμηση της σιωνιστικής Γενοκτονίας υπάρχει ακριβώς επάνω σε αυτό το αξίωμα: την άρνηση του ανήκειν του παλαιστινιακού λαού. στη γη, στο κοινωνικό σώμα, στον ίδιο τον ορίζοντα των γεγονότων.

Ούτε πένθος ούτε συμπόνια, είναι ακριβώς η αταρακτική-αδιάφορη στάση που έχει ο δυτικός κόσμος όταν αντιμετωπίζει τις εικόνες της τραγωδίας στη Γάζα, είναι η συναισθηματική σύγκρουση στην οποία ο πόνος, η φρίκη και ο οίκτος απλώς κονιορτοποιούνται στην οθόνη μιας τηλεόρασης απλά με άρνηση.

Αυτή η άρρωστη κοινωνία βασίζεται τελικά στην απόρριψη της αλήθειας, στην άρνηση του πόνου, στο όχι έντιμο και ηθικό πρόσμιγμα απέναντι στο όραμα του Κακού που προέρχεται από τις σιωνιστικές ενέργειες στην Παλαιστίνη.

Ζούμε μια κοινωνική λειτουργία νευρωμένη από την τρέλα, στην οποία τα μάτια μας δεν συνδέονται πλέον με τις αισθητηριακές λειτουργίες. το όραμα των διαμελισμένων σωμάτων στη Γάζα μας αφήνει αδιάφορους σαν η εικόνα να ήταν απλώς ένα τεχνολογικό προϊόν φτιαγμένο από τυχαία συνάθροιση pixel.

Στη λογική του αμερικανικού και του σιωνιστικού νεοφιλελευθερισμού (αργότερα υιοθετήθηκε από τα ευρωπαϊκά έθνη) ο παλαιστινιακός λαός καθίσταται αναλώσιμο στοιχείο στο βωμό του κέρδους, του πολέμου για την ενέργεια, για τη διατήρηση του μονοπολικού κόσμου υπό την αμερικανική σιωνιστική διεύθυνση.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν υπάρχει πια, τα δικαιώματα ενός λαού καταπιεσμένου και απαλλοτριωμένου από τα πάντα για 75 χρόνια, αυτό που έχει σημασία, αυτό που μετρά είναι μόνο ο αγώνας για μια αιματηρή επικράτηση ενός οράματος εξουσίας στον κόσμο και μιας μεσσιανικής τρέλας που διατρέχει ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία.

Η σφαγή αποκαλύπτεται από το ίδιο εργαλείο που αυτή η σκοτεινή δύναμη-εξουσία έχει θέσει σε εφαρμογή για τον έλεγχο: τον Ιστό, il web. Είναι η κολασμένη καταστροφή των ανθρώπινων αξιών, η πρωταρχική της ίδιας της ζωής του παλαιστινιακού λαού, η εξίσου θεμελιώδης για το δικαίωμα του έθνους να υπάρχει στη δική του γη.

Και η κεντρική ιδέα που διέπει τη συσσώρευση της συγκεντρωμένης εξουσίας στα χέρια των δυτικών ελίτ, των πραγματικών υποκινητών της γενοκτονίας, είναι η κατάχρηση, η υπεξαίρεση όλων όσων δεν ανήκουν άμεσα στη σφαίρα του ελέγχου. Όλα είναι αναλώσιμα, όλα μπορούν να καταστραφούν μέσα στις λογικές της διεφθαρμένης σιωνιστικής δύναμης, του μακρύ βραχίονα του σιωνισμού χρηματοπιστωτικού και πολιτικού ΗΠΑ.

Όλα είναι προγραμματισμένα, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. από την κατάληψη των εδαφών της Δυτικής Όχθης στη δημιουργία της τεράστιας υπαίθριας φυλακής που είναι η Γάζα, στη συστηματική και επιστημονική εξόντωση (όπως συνέβαινε στην περίπτωση της Nakba) των ανθρώπων-του λαού, μέχρι τη δημιουργία μιας απόκλισης απόλυτης τρέλας, η απαίτηση για εξόντωση στο όνομα ενός θεού στον οποίον οι ίδιοι οι Netanyahu, Gallant, Gvir, Smotrich προσποιούνται ότι πιστεύουν. Είναι η αθεΐα της Γενοκτονίας.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που για την κοινωνιολογία των δυτικών μαζικών επικοινωνιών θεωρείται η «τρελή μεταβλητή», δηλαδή η αντίσταση του παλαιστινιακού έθνους, θέτει υπό συζήτηση και αμφισβήτηση τον τέλειο εγκληματικό μηχανισμό που στη φυσική εξόντωση των κατοίκων της Γάζας συσχετίζει έναν επικοινωνιακό πόλεμο ποτέ τόσο παραποιητικό-πλαστογράφο στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι παλαιστίνιοι πρέπει να εξαφανιστούν, όχι μόνο σωματικά αλλά και στην επικοινωνία που τυλίγει ολόκληρο τον πλανήτη. Ποτέ η σιωνιστική δύναμη ΗΠΑ είχε φτάσει τόσο μακριά, ούτε καν η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ και του Γκέμπελς είχε φτάσει τόσο μακριά. να αρνείται, να παραποιεί, να αποκρύπτει. Αλλά η Γάζα αντιστέκεται, ολόκληρη η Παλαιστίνη αντιστέκεται και δίνει τη μάχη για τον ελεύθερο κόσμο.

Οι λαοί του κόσμου αρχίζουν να αμφισβητούν τις πολιτικές τους ελίτ και επαναστατούν ενάντια στον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης σαμποτάροντάς τον και χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα. η Γάζα δεν είναι μόνη, η Γάζα βρίσκεται στις πλατείες των πόλεων του κόσμου, είναι στο διαδίκτυο, στα απελευθερωμένα νησιά του πολιτισμού και της μη τυποποιημένης γνώσης.

Η εικαστική τέχνη, η μουσική, η γραφή και όλες οι πιθανές μορφές γνώσης καθίστανται ενσυναίσθηση και υψώνουν την κραυγή: Από το ποτάμι στη θάλασσα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη, From the river to the sea Palestine will be free.

Γι’ αυτό, για την ελευθερία μας, για να μην εξαφανιστεί η ψυχή του κόσμου, η τέχνη κινείται, ανακτά το αληθινό της νόημα, αυτό του να είναι πυροκροτητής της Ομορφιάς που πηγάζει από το Καλό, θυμάται ότι γεννήθηκε για την καρδιά των ανθρώπινων όντων και όχι για να ξεπουλιέται σε μια δημοπρασία.

Michele Attianese, Antonio Biasiucci, Francesca Cimmino, Giuseppe Di Guida, Lucio DDT Art, Damiano Errico, Angelo Farina, Sergio Gioielli, Federica Limongelli, Pietro Maietta, Miltos Manetas, Salvatore Manzi, Silvia Marzoli, Luigi Piccirillo, Simon Reilly, Sonia Riccio, Antonello Segretario, Milena Sgambato, Massimo Sgroi, Michele Stanzione, Angelo Volpe. Noi siamo Gazawi, noi siamo con i nostri fratelli palestinesi. Stop the Genocide.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος   contropiano.org

Προηγούμενο άρθρο

Η μεγάλη απογοήτευση: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Επόμενο άρθρο

Χρήστος Ποτόλιας: «Προκλητική η αντίδραση να κλείσουν το μοναδικό θερινό σινεμά της πόλης»