Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το πρωί στο γραφείο της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τις πρόσφατες αλλά και προηγούμενες ενέργειές της, προκειμένου στην επιδιόρθωση του προβλήματος της πεσμένης γέφυρας να εμπλακεί και ο στρατός. Με επιστολή που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα, η κ. Τσανάκα ζήτησε από τον υπουργό εθνικής άμυνας να κατασκευαστεί από τον στρατό μια προσωρινή γέφυρα, στη θέση εκείνης που κατέρρευσε, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία στην περιοχή.
Επί των προτάσεων για την εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες προτείνονται από υποψήφιους δημάρχους, η Ευαγγελία Δρακονάκη ουσιαστικά τις απέρριψε. Όπως διευκρίνισε, οι προτάσεις απασχόλησαν τη διοίκηση του δήμου από το φθινόπωρο του 2018 έως και σήμερα, αποδεικνύεται όμως ότι εμφανίζουν πολλά προβλήματα κι άρα είναι μη εφαρμόσιμες.
Η δήμαρχος δήλωσε ότι ζητά τη βοήθεια του στρατού μέσω της επιστολής που έστειλε προς τον υπουργό, τον οποίον θα επιδιώξει να συναντήσει στην Αθήνα η Αναστασία Ιωσηφίδου που βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα. Ειδικότερα, η κ. Τσανάκα ζητά να κατασκευαστεί εκεί όπου κατέρρευσε η γέφυρα μια σιδερένια γέφυρα τύπου Μπέλεϊ, όπως εκείνες που τοποθέτησε ο στρατός στις πρόσφατες κακοκαιρίες της Κρήτης. Η δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θα εξυπηρετούνται μόνο τα μικρά οχήματα και για μεγάλα οχήματα σημείωσε με νόημα «θα δούμε».
Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις η Ευαγγελία Δρακονάκη παρατήρησε ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν δημιουργεί τόσα προβλήματα. Τόσο η ίδια όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ερευνούν τεχνικά εφικτές και σύντομες λύσεις. Το θέμα, επεσήμανε η κ. Δρακονάκη, είναι προϊόν λαϊκισμού. Ευθύνη για τη συντήρηση της γέφυρας δε φέρει ο Δήμος Καβάλας, τόνισε η κ. Δρακονάκη συμπληρώνοντας ότι καθημερινά αναζητείται λύση με επιστημονικά δεδομένα. Προς το παρόν θα πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση της υφιστάμενης οδοσήμανσης.