Dark Mode Light Mode

Γεγονός η Πολεοδομία Παγγαίου- Κατατέθηκαν οι πρώτοι φάκελοι!

Γεγονός αποτελεί πλέον η λειτουργία της Πολεοδομίας Παγγαίου ύστερα και από τη σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 30 Απριλίου το τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Παγγαίου παραλαμβάνει φακέλους, αιτήματα μηχανικών για την έκδοση πολεοδομικών αδειών. Λέγεται ότι έχουν παραληφθεί κι έχουν πρωτοκολληθεί 15 φάκελοι.

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και θεωρείται ως επιτυχία του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη. Ήταν μια υπόσχεση του την οποία και τήρησε ο δήμαρχος. Έτσι αναμένεται ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση της Πολεοδομίας Καβάλας αν και δε θα πρέπει να αναμένονται θαύματα. Κι αυτό διότι η Πολεοδομία Παγγαίου διαθέτει δύο μηχανικούς. Τώρα ο δήμος Παγγαίου θα πρέπει να ενισχύσει με περισσότερους μηχανικούς το νέο του τμήμα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ιδιώτες οι οποίοι θα ζητούν πολεοδομικές άδειες.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου δημοσιεύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 27 Απριλίου. Ουσιαστικά, από την επόμενη ημέρα υφίσταται η Πολεοδομία Παγγαίου με αρμοδιότητα και την έκδοση πολεοδομικών αδειών. Λέγεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις μηχανικών που κατέθεσαν αίτηση έκδοσης πολεοδομικής άδειας στην Πολεοδομία Καβάλας, ωστόσο μόλις πληροφορήθηκαν την πρόσφατη εξέλιξη παραιτήθηκαν του αιτήματός τους, προκειμένου να το επαναδιατυπώσουν στο πολεοδομικό τμήμα του δήμου Παγγαίου, διότι ζητούν άδεια για οικόπεδο της συγκεκριμένης περιοχής. Η Πολεοδομία Καβάλας παραλαμβάνει άδειες για τα όρια του δήμου Παγγαίου έως και τις 27 Απριλίου. Στις 2 Μαίου εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το δήμο Παγγαίου όπου αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης του ΦΕΚ 1469/27-4-2018 το οποίο αφορά τη λειτουργία Γραφείου Πολεοδομίας στον Δήμο Παγγαίου  για την άσκηση πολεοδομικών δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λειτουργία  του Γραφείου Πολεοδομίας στον Δήμο Παγγαίου είναι πια γεγονός. Με το ΦΕΚ 1469/27-4-2018 αποφασίστηκε η λειτουργία του για την άσκηση πολεοδομικών δραστηριοτήτων. Αν και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθούσαν τις προτάσεις για λειτουργία Γραφείων Πολεοδομίας μόνο στους Μητροπολιτικούς Δήμους, εμείς τολμήσαμε να διαφοροποιηθούμε αφουγκραζόμενοι τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δημότες και είχαν βυθίσει στο τέλμα ένα μεγάλο κομμάτι της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Η λειτουργία του Γραφείου θα περιορίσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των πολεοδομικών διαδικασιών στους σχεδιασμούς των συνδημοτών μας».

Προηγούμενο άρθρο

Αντιμνημονιακή δημοτική πρωτοβουλία στο δήμο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Κι άλλη παράταση για τη Μεγάλη Λέσχη