Dark Mode Light Mode

ΓΕΛ Κρηνίδων: Εκπαιδευτικό ταξίδι στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας (φωτογραφίες)

Τρεις εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, η Λαμπρινή Τσιμηρίκα ΠΕ02, η Σταυρούλα Κατραούρα ΠΕ02 και η Χαρίκλεια Σαμαρά ΠΕ80 που συμμετέχουν στην παιδαγωγική ομάδα εκπόνησης ενός προγράμματος Erasmus+ βρέθηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Our School Radio! Podcasts and New Media as an Educational Tool” που διοργανώθηκε και εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Europass Teacher Academy Ireland  από τη Δευτέρα 05/08/2024 έως και το Σάββατο 10/08/2024.

Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής μετακίνησης, οι οποίοι και πραγματοποιήθηκαν, ήταν οι εξής:

  • να μάθουν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούν και να προσαρμόζουν υπάρχουσες εφαρμογές και οπτικοακουστικούς πόρους ώστε να δημιουργούν νέο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για να ενισχύσουν και να τονώσουν τη μάθηση των μαθητών τους.
  • να αποκτήσουν πρακτική κατανόηση των πιο αποτελεσματικών εφαρμογών και δωρεάν λογισμικό για τη διαχείριση και την παραγωγή ραδιοφωνικών συζητήσεων βίντεο, φωτογραφιών και ήχων.
  • να μάθουν να συγκεντρώνουν επαγγελματικούς και ασφαλείς διαδικτυακούς πόρους, να ανεβάζουν και να μοιράζονται υλικό στο διαδίκτυο, να διαχειρίζονται χρονοδιαγράμματα, να επεξεργάζονται φωτογραφίες, να κάνουν ηχογραφήσεις και να προσθέτουν υπότιτλους σε μια αφίσα ή ένα βίντεο.

Με την ολοκλήρωσή του προγράμματος οι  εκπαιδευτικοί απέκτησαν αυτοπεποίθηση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών έργων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, βίντεο και φωτογραφίας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ετοιμόρροπη μπασκέτα στο "Αλεξάνδρα Δήμογλου"

Επόμενο άρθρο

Να Πάρω Πρωτεΐνη ή όχι; Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Αποφασίσετε