Dark Mode Light Mode

Για μια ακόμη χρονιά η Energean δωρίζει σχολικά είδη στους μαθητές Καβάλας και Θάσου (φωτογραφίες)

Για μια ακόμη χρονιά, επιστροφή στα θρανία με την Energean που δωρίζει σχολικά είδη για 350 παιδιά στην Καβάλα και την Θάσο.

«Επιστροφή στα θρανία – Back to School» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς η Energean εξασφαλίζει τα απαραίτητα σχολικά είδη σε μαθητές και μαθήτριες που υποστηρίζονται από κοινωνικές δομές στην Καβάλα και στην Θάσο.

Συγκεκριμένα, η Energean θα δωρίσει δωροεπιταγές στις κοινωνικές δομές «Πνοή, Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια», «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας»και «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας»του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας στη Θάσο, με τις οποίες περίπου 350 παιδιά θα προμηθευθούν σχολικά είδη από βιβλιοπωλεία που λειτουργούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία –Back to school», η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι χαρά μας να συμβάλλουμε για μια ακόμη χρονιά στην ικανοποίηση αναγκών στις τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και της Θάσου, στις οποίες η Energean δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια.

Πόσο μάλλον που αυτές οι ανάγκες αφορούν μαθητές και μαθήτριες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές της περιοχής, οι οποίες εξακολουθούν να επιτελούν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, με την προσδοκία ότι δεν θα αργήσει να έλθει η ημέρα εκείνη που δεν θα έχουμε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες και οι τοπικές κοινωνίες θα απολαμβάνουν την ανάπτυξη και τα οφέλη από τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί από εταιρείες όπως η Energean, με γνώμονα πάντα την αειφορία και τον σεβασμό στο περιβάλλον».

Εκ μέρους της Energean, τις δωροεπιταγές παρέδωσαν ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Δημαρωγού & Κοινωνικών Υποθέσεων στην Θάσο κ.Σωτήρης Στρατηγέντας, όσο και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών δομών της Καβάλας, ευχαρίστησαν θερμά την Energean για την σταθερή στήριξη που προσφέρει στη μαθητιώσα νεολαία στις τοπικές κοινωνίες.

Η δράση «Επιστροφή στα θρανία – Back to School» υπηρετεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.1 – Μηδενική Φτώχεια, ν.4 – Ποιοτική Εκπαίδευση, ν.10 – Λιγότερες Ανισότητες και ν.17 – Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων. Σημειώνεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία ανέλαβε και υλοποίησε η Energean με το πρόσφατο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και στο Ισραήλ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, στα πλαίσια της δράσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου και του Δήμου Θάσου για την συγκέντρωση σχολικών ειδών, ώστε να μην μείνει και φέτος κανείς μαθητής χωρίς σχολικά, επισκέφθηκε τον Δήμο Θάσου και τους Αντιδημάρχους Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Σωτήριο Στρατηγέντα και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Εσόδων κ. Ιωάννη Γεωργίου, ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, εκ μέρους του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, συνοδευόμενος από τον κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη, υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων της Energean, ανακοινώνοντάς τους τη δωρεά σχολικών ειδών από την Energean σε μαθητές της Θάσου.

Η παρούσα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Energean στηρίζει έμπρακτα μαθητές της Θάσου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με την δωρεά σχολικών ειδών.

Η συγκεκριμένη δωρεά πραγματοποιείται προς τους μαθητές της Θάσου, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, ώστε να μην υπάρχει μαθητής στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θάσου ευχαρίστησαν θερμά την εταιρεία Energean και την Διοίκησή της για την ευγενική έμπρακτη προσφορά τους και την φετινή σχολική χρονιά προς τους μαθητές της Θάσου.

πηγή: Δήμος Θάσου

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας «Οι θησαυροί από το Ικόνιο και τη Σίλλη» (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

37χρονη στη φυλακή γιατί δεν άντεξε τον χωρισμό με τον 28χρονο φίλο της!