Dark Mode Light Mode

Για τα δημοτικά έργα που τελειώνουν, συνεχίζονται και αργούν!

Συζητήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Αλέξη Γούλα, τι άλλο; Την πορεία των γνωστών δημοτικών έργων. Σχεδόν πάντα αποφεύγει τις προβλέψεις για την ολοκλήρωση τους.

Αποφεύγει τα χρονοδιαγράμματα. Έχει τους λόγους του. Κάποια πράγματα τελειώνουν, παραδίνονται. Έργα συνεχίζονται και στο τέλος μιλήσαμε μαζί του για την πλατεία Καπνεργάτη.

Η συνέντευξη

Ερ: Το καλοκαίρι έδωσε τη θέση του στο Φθινόπωρο. Ωστόσο είμαστε σχεδόν στα ίδια δεδομένα σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη… Ας ξεκινήσουμε όμως με τα θετικά: Έργο της ανάπλασης πλατείας Ποταμουδίων.

Απ: Είναι έτοιμη η πλατεία για να παραδοθεί προς χρήση. Γίνεται η διαγράμμιση του γηπέδου που διαθέτει και αφού στεγνώσουν τα χρώματα –από την επόμενη εβδομάδα- το έργο θα παραδοθεί. Είναι ένα έργο που κύλησε ομαλά και θεωρώ πως θα δώσει μια διέξοδο στα παιδιά αλλά και στους κατοίκους της γειτονιάς προκειμένου να έχουν ένα χώρο αύλησης και αναψυχής. Υπήρξε μια πολύ μικρή παράταση ενώ να μη ξεχνάμε πως υπήρξε ένα μεγάλο και πολύ επικίνδυνο δέντρο που κόπηκε, όπως επίσης και μερικά ακόμα που δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Στη θέση αυτών φυτεύτηκαν περίπου 30 καινούρια, που σε λίγα χρόνια θα «πρασινίσουν» και θα αλλάξουν τη μορφή της πλατείας ενώ εξωτερικά μπήκαν ακόμη 20 δέντρα που θα καλλωπίσουν τη μορφή ολόκληρου του δρόμου.

Ερ: Συνεχίζουμε με τη δημιουργία νησίδας επί της οδού Κουντουριώτου, που σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη…

Απ: Και αυτό το έργο προχωράει γρήγορα, σ’ αυτήν τη φάση πραγματοποιείται η στρώση μαρμάρων στο επάνω μέρος της νησίδας. Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί (σ.σ. δεξιά) χώρος στάσης για να εξυπηρετηθούν τα μαγαζιά και οι επαγγελματίες της περιοχής. Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Προσπαθούμε να βγάζουμε συμπεράσματα ενώ ένα έργο βρίσκεται σε εξέλιξη… Ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί. Στο σημείο υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρίσματα και την παράνομη στάθμευση. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε… Σε σχέση με τον κυκλικό κόμβο που δημιουργείται λίγα μέτρα πιο πάνω -και αφορά διαφορετικό έργο- ο ανάδοχος θα εντατικοποιήσει τις εργασίες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ερ: Πότε θα λειτουργήσει η μεγάλη δημοτική καπναποθήκη;

Απ: Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και αναμένουμε την επίστρωση του ειδικού βερνικιού. Εξελίσσεται ένα πολύ σπουδαίο έργο, παρόλο που οι περισσότεροι πολίτες δεν το γνωρίζουν. Όταν όμως ολοκληρωθεί και ανοίξουν οι πόρτες -πιθανότατα πριν την άνοιξη- θα μείνουν άπαντες ικανοποιημένοι. Ήδη μεταφέρονται εντός της καπναποθήκης αντικείμενα ενώ δε σας κρύβω πως σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού, οι επισκέπτες έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τα όσα αντίκρισαν!

Ερ: Αφήσαμε για το τέλος το μεγάλο μας… «βάσανο»: Θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη το 2025;

Απ: Είμαι σχεδόν σίγουρος παρόλο που οι καθυστερήσεις ήταν σημαντικές και ποικίλες. Πρώτα θα παραδώσουμε το επάνω μέρος και στη συνέχεια ο ανάδοχος να εντατικοποιήσει τις εργασίες στο υπόλοιπο. Ξέρω πολύ καλά πως τα καταστήματα στην περιοχή υποφέρουν…

Ερ: Εφόσον τα πράγματα κυλήσουν όπως εξηγήσατε και το πάνω μέρος παραδοθεί, θα είναι λειτουργικό;

Απ: Αυτό είναι το πλάνο μας και σύμφωνα μ’ αυτό προχωρά και ο προγραμματισμός μας. Θέλουμε να είναι απολύτως λειτουργικό και να μην υπάρχει καμία επιπλέον εκκρεμότητα. Σχετικά με το συνολικό χρονοδιάγραμμα, δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση…

(Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας)

Προηγούμενο άρθρο

Κύπελλο Ελλάδας: Στις 2 Οκτωβρίου ο αγώνας του ΑΟΚ στη Μυτιλήνη

Επόμενο άρθρο

Κριτική στον Δήμο και «… μονόδρομος η προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152»