Dark Mode Light Mode

Για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων του Δήμου Νέστου

Άρχισε έγκαιρα, συνεχίζεται ικανοποιητικά η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τη γνωστή φωτιά σε δημοτικές κοινότητες και άλλες εκτάσεις του Δήμου Νέστου.

Γίνεται από πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίοι έχουν συνεργασία και συντονισμό μεταξύ τους. Η καταγραφή γίνεται σε δύο κατηγορίες. Αγροτικές εκτάσεις και ακίνητα. Το κράτος που τελικά θα αποζημιώσει, υπόσχεται όλα να γίνουν γρήγορα. Στη διαδικασία εμπλέκεται και η αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος Νέστου, η ΠΕ Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Για τον ίδιο λόγο ο κ. Πασχαλίδης είχε πρόσφατα συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό: « Πραγματοποίησα συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, αναφέρθηκα στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας και έθεσα το ζήτημα της αποζημίωσης των πυρόπληκτων, σημειώνοντας ότι εκτός από τις ζημίες κατοικιών, καταστροφές υπέστησαν κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και ζωοτροφές.

Ο Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι αρχικά οι πληγέντες θα πρέπει να προβούν σε δηλώσεις των ζημιών και στη συνέχεια θα γίνει η επιβεβαίωση των δηλώσεων εκ μέρους της Περιφέρειας. Αμέσως μόλις αποσταλούν οι δηλώσεις από την Περιφέρεια, θα προχωρήσει η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων.

Επίσης, έθιξα για μία ακόμη φορά το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών των οποίων η παραγωγή έχει υποστεί σοβαρότατη ζημία εξαιτίας της πτώσης του αεροσκάφους ANTONOV στις 17 Ιουλίου 2022 στην περιοχή Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου Καβάλας. Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, που για μία ακόμη φορά άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που του έθεσα και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς διευθέτηση τους».

Προηγούμενο άρθρο

Την Τρίτη ξεκινά έργο της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βουλγαροκτόνου

Επόμενο άρθρο

Μια προσωπική αλλά και διαφορετική οπτική των πραγμάτων: Γράφει ο Μάρκος Ζήσου