Dark Mode Light Mode

Για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Καβάλα

Οι διακοπές ρεύματος και στην περιοχή της Καβάλας έχουν γίνει καθημερινότητα. Σχεδόν κάθε μέρα μεγάλα τμήματα της πόλης και των προαστικών οικισμών μένουν χωρίς ρεύμα.

Την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα, λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματίες ταλαιπωρούνται και καταστρέφονται τρόφιμα και εμπορεύματα, η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται με εκτεταμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα.

Η κυβερνητική δικαιολογία που επαναλαμβάνουν επιχειρησιακά και κυβερνητικά στελέχη για την “παλαιότητα υποδομών” είναι περισσότερο εξοργιστική ακόμη και από τις διακοπές τις ίδιες.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολυδιαφημισμένη “απελευθέρωση” της αγοράς Ενέργειας και η πολιτική της “πράσινης μετάβασης”, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ούτε την τιμή του ρεύματος συγκράτησε ούτε τις υποδομές κατάφερε να εκσυγχρονίσει, όπως υπόσχονταν.

Κατάφερε όμως να αυξήσει τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας, αφού άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος από την αρχή. Φτάνει πια. Ο λαός και πληρώνει «τα μαλλιά της κεφαλής του» και ταλαιπωρείται σε συνθήκες καύσωνα.

Η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική είναι μονόδρομος για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη, και κατάργηση των έμμεσων φόρων, που ανεβάζουν ακόμη παραπάνω την τιμή.

Καβάλα, 30/7/2024

ΚΚΕ

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο

Το «Μπαλαούρο» είναι σταθερή αξία σε μαγευτικό σημείο της Καβάλας (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ορέστη Κατσούρι