Dark Mode Light Mode
Ένα ακόμη τροχαίο υλικών ζημιών
Γιάννης Μαρκιανός: «Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη η καλή σεζόν για τη Θάσο»
Γιάννης Πασχαλίδης: Παράταση προθεσμίας για κατά παρέκκλιση δόμηση

Γιάννης Μαρκιανός: «Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη η καλή σεζόν για τη Θάσο»

Με εξαίρεση το τρέχον διήμερο ή τριήμερο της κακοκαιρίας, ο Αύγουστος και το Καλοκαίρι συνεχίζονται.

Σε όλο το Νομό Καβάλας. Ειδικότερα και πολύ περισσότερο στη Θάσο. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η τουριστική κίνηση. Για τις πρώτες 10 περίπου μέρες του Σεπτέμβρη η κίνηση συνεχίζεται όπως την ξέρουμε. Χωρίς αλλαγές.

Μετά τις 10 Σεπτέμβρη αναμένονται αλλαγές λόγω του ότι σε διάφορες Βαλκανικές χώρες (και στην Ελλάδα) ανοίγουν τα σχολεία. Οι μαθητές έχουν υποχρεώσεις, οι διακοπές των οικογενειών τους τελειώνουν. Στην Πρωινή μίλησε πρόσφατα ο Γιάννης Μαρκιανός. Άνθρωπος του τουρισμού στο νησί. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάσου με το συνδυασμό του κ. Κυριακίδη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Στη Θάσο βλέπεις πρόσωπα επαγγελματιών του τουρισμού κουρασμένα αλλά και χαμογελαστά. Από τα όσα προηγήθηκαν. Ήταν και συνεχίζεται ένα πολύ καλό Καλοκαίρι. Ομαλά και χωρίς απρόοπτα. Συνεχίζονται οι ικανοποιητικές κρατήσεις ως τουλάχιστον τις 20 Σεπτέμβρη.

Οι επισκέπτες βλέπουμε ότι είναι ίδιοι. Οδικός τουρισμός. Βαλκάνιοι. Οι οικογένειες θα ελαττώνονται όσο θα πλησιάζουμε στην έναρξη των σχολείων. Αρχίζουν πάνω κάτω τις ίδιες ημερομηνίες σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, μετά τις 10 Σεπτέμβρη. Αλλά γενικά στους τουρίστες της Θάσου το μήνα Σεπτέμβρη μεγάλη αλλαγή δεν θα υπάρξει. Επί της ουσίας στη Θάσο συνεχίζεται ο Αύγουστος!».

Ενδιαφέρον έχει η ανταπόκριση της περασμένης Κυριακής από τα σύνορα του Προμαχώνα. Πρόκειται για κείμενο της ΕΡΤ:

«Αυξημένη ήταν το Σαββατοκύριακο η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αφού περισσότεροι από 80 χιλιάδες τουρίστες πέρασαν από το τελωνείο με την ουρά που σχηματίστηκε από τα αυτοκίνητα να φτάνει μέχρι το Ρούπελ.

Βαλκάνιοι τουρίστες, κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και επιστρέφουν στις χώρες τους. Την ίδια ώρα πολλοί Βούλγαροι επιλέγουν αυτήν την περίοδο για τις διακοπές τους την Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι φθηνά τουριστικά πακέτα που βγαίνουν αυτήν την περίοδο.

Την επόμενη Τετάρτη (αύριο) στη γειτονική χώρα είναι αργία και αυτό έκανε πολλούς να ταξιδέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα αφού η Βουλγαρία είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

Οι αρχές Ελλάδας και Βουλγαρίας θέλοντας να βοηθήσουν σήμερα τη διέλευση των αυτοκινήτων, όταν σχηματίζεται μεγάλη ουρά, δίνουν και τέταρτη λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας. Γενικά φέτος στο τελωνείο του Προμαχώνα η κίνηση είναι αυξημένη κατά 30%, ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση και από τουριστικά λεωφορεία. Επίσης τον Αύγουστο από το τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν και πολλοί Ουκρανοί που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους».


Όσα γράφαμε προ λίγων εβδομάδων έγιναν πράξη.

Η Aegean ενισχύει το Φθινόπωρο της πτήσεις της από Αθήνα για Καβάλα και το αντίστροφο. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές πτήσεις. Σε αρκετά βολικές ώρες κάποιες μέρες. Είναι αρκετά περίεργο για την εταιρία.

Περιόρισε τις πτήσεις από και προς Καβάλα όλο το Καλοκαίρι, τις αυξάνει ελαφρώς τώρα και για τρεις περίπου μήνες. Το τι θα γίνει από τον Δεκέμβρη και μετά δεν το γνωρίζουμε. Αλλά και πάλι, με τις αυξημένες Φθινοπωρινές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» η Καβάλα υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις αντίστοιχες πτήσεις από Αλεξανδρούπολη.

Προηγούμενο άρθρο

Ένα ακόμη τροχαίο υλικών ζημιών

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Πασχαλίδης: Παράταση προθεσμίας για κατά παρέκκλιση δόμηση