Dark Mode Light Mode
Φθινοπωρινός - Προεκλογικός - Σχολικός
Γιώργος Αλεξανδρίδης: «Νέο ξεκίνημα, νέες ιδέες στην Ακαδημία του Ηρακλή Καβάλας»   
Επιστροφή Ναουμίδη στο ρόστερ του Βύρωνα

Γιώργος Αλεξανδρίδης: «Νέο ξεκίνημα, νέες ιδέες στην Ακαδημία του Ηρακλή Καβάλας»   

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης ξεκινάει μια νέα προσπάθεια στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ηρακλή Καβάλας.

Η εμπειρία του είναι μεγάλη στο χώρο. Ο ιδρυτής του Αστέρα Καβάλας ξέρει τα βήματα. Μιλώντας στον Τάσο Πατσίδη αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να περάσουν αυτός και οι συνεργάτες του, στην Ακαδημία του Ηρακλή.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Νέα προσπάθεια με ένα ιστορικό σωματείο.

Απ: Η νέα αυτή προσπάθεια είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι ένα παλιό, ιστορικό σωματείο ο Ηρακλής Καβάλας ενώ η δική μας προσπάθεια είναι νέα. Η όρεξη και η διάθεση υπάρχει. Μόνο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα για τον Ηρακλή και για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο, το ξεκίνημα αυτό στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Ασχολούμαστε με νέα παιδιά όλων των ηλικιών από 5 χρονών και πάνω. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσουμε ευλαβικά. Θα υπάρχουν τμήματα για όλα τα παιδιά που θέλουν να έρθουν στον Ηρακλή.

Ερ: Σε τι πρότυπα θα λειτουργήσει η Ακαδημία;

Απ: Θα έλεγα σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Προχωρημένα. Έχουν φύγει από τα παλιούς τρόπους εκμάθησης ποδοσφαίρου τα πράγματα. Έχει αλλάξει όλη η προπονητική. Υπάρχουν άλλα πρότυπα Ευρωπαϊκά τα οποία τα φέρνουμε στις μικρές ηλικίες για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου.

Οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ καλές. Το Βερούλειο συντηρείται από την πλευρά του Δήμου. Έχουμε τις εγκαταστάσεις μας, τα αποδυτήρια μας, τους χώρους εκγύμνασης. Στο προπονητικό team θα συνεργαστώ με τον Πέτρο Τσιάρα και τον Θανάση Κανάτα.

Είναι γνωστοί και έμπειροι στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πτυχιούχοι με πολύ καλή γνώση στο αντικείμενο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί τους.  Έχουμε και οι τρεις την ίδια όρεξη να δουλέψουμε για κάτι καινούργιο. Επίσης προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Γιάννης Βαρδαβούλιας, ενεργός ποδοσφαιριστής παράλληλα με πτυχίο UEFA C. Θα ασχοληθεί αρχικά με τους τερματοφύλακες και μετά βλέπουμε.

Ερ: Ουσιαστικά ξεκινάει από το μηδέν αυτή η προσπάθεια;

Απ: Ναι, από την αρχή. Υπήρχε μια συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Απόλλων Καβάλας. Αυτή η συνεργασία έχει τελειώσει, έχει ολοκληρωθεί. Για 1 χρόνο o Ηρακλής δεν είχε τμήματα υποδομής.

Εμείς κάνουμε μια νέα αρχή. Θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε ας το πούμε έτσι, τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή που φυσικά είναι ένα ιστορικό σωματείο και δεν νοείται να μην έχει τμήματα υποδομής. Ο Ηρακλής Καβάλας έχει βγάλει και σπουδαίους παίκτες στο παρελθόν από τα σπλάχνα του.

Ερ: Από τον Αστέρα στον Ηρακλή. Έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Απ: Ο Αστέρας ήταν μια Ακαδημία ιστορική. Από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες όχι μόνο σε επίπεδο νομού αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Είχαμε κάνει και συνεργασίες με τον Ολυμπιακό κλπ. Πέρασαν από τα χέρια μας χιλιάδες παιδιά που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο.

Έχουμε βοηθήσει πολλά παιδιά όχι μόνο να βγουν καλοί ποδοσφαιριστές αλλά και στην καλλιέργεια της προσωπικότητας τους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα το θέλει και ο γονιός που φέρνει το παιδί του σε μια Ακαδημία.

Ερ: Πολλές οι Ακαδημίες στο νομό Καβάλας;

Απ: Μέσα στο Βερούλειο γυμνάζονται τρεις Ακαδημίες φέτος. Έχουμε χωρίσει τις ώρες και τους χώρους. Υπάρχουν πολλοί χώροι περιμετρικά. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν η ΑΕΚ και ο Βύρωνας και είχαν λογικό είναι, μεγαλύτερη άνεση. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.  Γενικά ναι υπάρχουν πολλές Ακαδημίες και εύχομαι σε όλες να γίνεται καλή δουλειά και να βγαίνουν ταλέντα.

Ερ: Το μεράκι υπάρχει κ. Αλεξανδρίδη; Έχει μείνει στο πέρασμα του χρόνου;

Απ: Η φλόγα δεν σβήνει εύκολα. Αυτό το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Γνωρίζουν ότι όταν κάτι το αγαπάς δεν μπορείς να το αφήσεις. Κάνεις ένα διάλλειμα για να ξεκουραστείς και όταν επανέρχεσαι με μεγαλύτερη όρεξη και δίνεις πολλά περισσότερα.  Αυτό το πράγμα το σπουδάσαμε και το υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια.

Σαν προπονητές αλλά και σε διοικητικό επίπεδο. Στον Αστέρα λειτουργήσαμε με εξαίρετους συνεργάτες. Υπάρχει η εμπειρία μετά απ’ όλα αυτά και ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε τα παιδιά και πως θα φτάσουμε στο παρόν τον Ηρακλή Καβάλας στο σημείο που επιθυμούμε.

Ερ: Έχει μέλλον το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο; Βγαίνουν ταλέντα αυτή την εποχή;

Απ: Το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο βγάζει εδώ και χρόνια ταλέντα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει οι τόνοι σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ταλέντα. Θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο αστείρευτο στην Καβάλα μας.

Είναι στα χέρια των συλλόγων να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Να μη βλέπουν τα παιδιά απλά σαν μια συνδρομή ή απλά να αποτελούν ένα μέλος της ανδρικής ομάδας. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά να προχωρήσουν. Φυσικά όλα τα παιδιά δεν μπορούν να προχωρήσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πολλά και είναι καλό και αυτό, κάνουν μόνο αθλητισμό. Εμείς σαν Ηρακλής Καβάλας απευθυνόμαστε και στα παιδιά που θέλουν να αθληθούν, να έρθουν στο γήπεδο με τους φίλους τους και να χαρούν το ποδόσφαιρο. Να διασκεδάσουν, να ξεφύγουν από τις οθόνες.

Θέλουμε να εκτονωθούν γιατί αυτό τους κάνει καλό στα μαθήματα τους. Στον Ηρακλή Καβάλας θα δώσουμε μεγάλο βάρος στην καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού. Να θέτει στόχους και κυρίως την στρατηγική επίτευξη τους. Να διαχειρίζεται το αίσθημα της νίκης ή της ήττας και να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοπειθαρχία του.

Η εκγύμναση των τμημάτων θα πραγματοποιείται βάσει επιστημονικών διεθνών προτύπων από έγκριτους προπονητές ανά ηλικιακή ομάδα και σε συνδυασμό με σωστές διατροφικές συνήθειες και του εν γένει τρόπου ζωής που οφείλει να ακολουθεί ως αθλητής.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά στη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων. Στον Ηρακλή Καβάλας το επίκεντρο και η κορωνίδα της φιλοσοφίας μας συνοψίζεται στη μέγιστη ικανοποίηση των παιδιών, στην παροχή των μέγιστων ωφελειών τους και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να αποτελούν ουδέποτε αυτοσκοπό.

Θέλω να πω ακόμη ότι ο πρώτος μήνας θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Σαν ένας μήνας γνωριμίας. Επίσης θα παρέχουμε σε όλα τα παιδιά σετ προπόνησης. Σε όλη αυτή την προσπάθεια θα έχουν αρωγούς τους γονείς των παιδιών με τους οποίους θα μοιραζόμαστε πολλά πράγματα.

Προηγούμενο άρθρο

Φθινοπωρινός - Προεκλογικός - Σχολικός

Επόμενο άρθρο

Επιστροφή Ναουμίδη στο ρόστερ του Βύρωνα