Dark Mode Light Mode
Θάσος: Συνεργασία για προγράμματα ανάπτυξης στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού
Γιώργος Χριστοδουλίδης: Να υπάρξουν και άμεσες ενέργειες – αλλαγές στον κόμβο εισόδου της Ελευθερούπολης!
Εξασφαλισμένο το έργο στην είσοδο της Ελευθερούπολης

Γιώργος Χριστοδουλίδης: Να υπάρξουν και άμεσες ενέργειες – αλλαγές στον κόμβο εισόδου της Ελευθερούπολης!

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι πολύ συγκεκριμένος. Αναφέρεται στα συχνά τροχαία στην είσοδο της Ελευθερούπολης. Εκτός του έργου που θα δώσει οριστική λύση και προγραμματίζεται, ζητά και άμεσες ενέργειες. Καλύτερης σήμανσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια είναι τα πρόσφατα γεγονότα που ξανακάνουν επίκαιρο το θέμα σχετικά με την είσοδο της Ελευθερούπολης; Υπάρχει ένας κόμβος, όπου γίνονται πολύ συχνά τροχαία και τραυματίζονται άνθρωποι.

Απ: Το θέμα υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Ξαναήρθε στην επικαιρότητα πολύ πρόσφατα με ένα ακόμη περιστατικό τροχαίου δυστυχήματος. Είναι έντονος ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας διότι κάθε μέρα όλοι μας έχουμε να περιγράψουμε ένα περιστατικό το οποίο έχει να κάνει με τον κόμβο στην είσοδο της πόλης. Ερχόμενοι από το ρεύμα του περιφερειακού δρόμου της Ελευθερούπολης, κυρίως κάτοικοι εκτός Ελλάδας, Βούλγαροι περισσότεροι που κινούνται προς Καβάλα ή κάποια άλλα μέρη του νομού μας και αυτό έχει να κάνει με τον τουρισμό,  κάνουν το λάθος με το GPS και κινούνται όλοι αντίθετα! Προς το ρεύμα της Καβάλας. Το GPS τους οδηγεί σωστά. Απλά όταν ένα GPS αναφέρει πορεία αριστερά, δε σου λέει αριστερά κατευθείαν. Σε προειδοποιεί πιο μπροστά. Αγνοούν την πινακίδα που υπάρχει. Στρίβουν όλοι κατευθείαν αριστερά. Οπότε συναντούν το ρεύμα που έρχεται από Καβάλα προς Ελευθερούπολη. Μπαίνουν έτσι στο αντίθετο ρεύμα. Κάθε μέρα συμβαίνουν από ένα μέχρι τρία περιστατικά! Αν το υπολογίσουμε σε βάση 365 ημερών, έχουμε 1.000 περιστατικά και παραπάνω το χρόνο. Από τύχη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάτι πιο σοβαρό. Έχει γίνει μελέτη από τον Δήμο Παγγαίου για τον συγκεκριμένο καινούργιο και απαραίτητο κόμβο.  Δεν έχει ενταχθεί – απ’ όσο γνωρίζω- σε κάποιο πρόγραμμα ακόμη. Υπάρχει υπόσχεση αυτήν τη στιγμή να ενταχθεί σ’ ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ερ: Η λύση είναι να γίνει ένας ισόπεδος κυκλικός κόμβος;

Απ: Σωστά. Πρέπει να κάνουμε και κάτι πιο γρήγορα. Ο κόμβος θα γίνει. Έστω αργά. Μάλιστα ίσως και σε λιγότερο από 1,5-2 χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια ακριβώς το έργο και πως θα δρομολογηθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι μια προσωρινή λύση. Στην Ελλάδα ως γνωστό τα έργα έχουν καθυστερήσεις. Αυτήν τη στιγμή – κατά τη γνώμη μου- πρέπει να μπει μια παλλόμενη ένδειξη που να δείχνει μονή κατεύθυνση, ερχόμενος κάποιος από το περιφερειακό της Ελευθερούπολης προς τα κοιμητήρια και να απαγορεύει την έξοδο προς τα αριστερά. Το βασικότερο να υπάρχει πινακίδα που να προειδοποιεί με Αγγλικά και Βουλγάρικα. Δεν μπορούμε μέχρι να γίνει το έργο, 1,5-2 χρόνια από σήμερα, να αφήσουμε την ίδια κατάσταση. Κάθε μέρα γίνεται από ένα περιστατικό. Ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Δήμος Παγγαίου  έχει κάνει τη μελέτη και θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Οι άμεσες ενέργειες πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια. Επαναλαμβάνω και το βλέπουμε εμείς που κινούμαστε συνέχεια στο συγκεκριμένο δρόμο, από τύχη κάθε μέρα δεν έχουμε κάτι πολύ σοβαρό.

Προηγούμενο άρθρο

Θάσος: Συνεργασία για προγράμματα ανάπτυξης στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού

Επόμενο άρθρο

Εξασφαλισμένο το έργο στην είσοδο της Ελευθερούπολης