Dark Mode Light Mode

Γιώργος Γραμμένος περί εκλογών και νέου δικαστικού έτους

Ο Γιώργος Γραμμένος είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και μάλιστα δραστήριος, ταυτόχρονα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου.

Μίλησε στην Πρωινή και για τα δύο. Μίλησε σύμφωνα με τη γνώση και τη μεγάλη του εμπειρία. Η δεύτερη είναι ο καλύτερος σύμμαχος του στην προεκλογική προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη.

Η συνέντευξη

Ερ: Άρχισε το νέο δικαστικό έτος και μάλλον άρχισε καλά στις δικαστικές υπηρεσίες της Καβάλας.

Απ: Στην ουσία από την Δευτέρα (18/9) ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος με κανονικές δικάσιμες. Σήμερα Τετάρτη έχουμε τον καθιερωμένο αγιασμό μας.

Τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου μας με τους δικαστές. Έχουμε πολλούς νέους οι οποίοι ήρθαν με μετάθεση στο Πρωτοδικείο μας. Θα κάνουμε την καθιερωμένη μας συνάντηση. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο. Την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια εικόνα η οποία δεν είναι τόσο καλή. Αναμένουμε την ανάθεση του έργου για την αποκατάσταση της όποιας βλάβης υπάρχει στα μάρμαρα εξωτερικά του κτιρίου. Έχει γίνει μια μελέτη και περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτή η ανάθεση για να ξεκινήσουν κάποιες εργασίες. Μιλάνε για αποξήλωση του συνόλου των μαρμάρων της πρόσοψης. Αυτή η κατάσταση που βλέπετε τώρα, αυτό που ισχύει τώρα είναι τα μέτρα προφύλαξης που συνέστησε η Πολεοδομία. Έπρεπε να γίνουν κάποια έργα προστασίας και σε λίγο θα πάμε στην ανάθεση του κυρίως έργου. Το Υπουργείο ζήτησε παράταση μέχρι τέλους του έτους από την Πολεοδομία για την ολοκλήρωση των εργασιών. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα φτάσει αυτή η παράταση για να ολοκληρωθεί το έργο. Έχουμε και το θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου. Μεταφοράς του σε νέους χώρους. Τρέχουμε και για αυτό. Μίλησα με τον Υπουργό τον κ. Φλωρίδη αλλά και με τον Υφυπουργό τον κ.  Μπούγα. Θα κλείσουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ένα ραντεβού στην Αθήνα με το Υπουργείο για να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει.

Ερ: Πώς τα πηγαίνει ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Γιώργος Γραμμένος; Πρέπει να κινηθεί σε όλη την ΠΕ Καβάλας. Κι αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα.

Απ: Βέβαια είναι δύσκολα. Υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι έχουν την εμπειρία των Περιφερειακών Εκλογών και ήδη έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διαδικασίες και έχουν εκλεγεί επανειλημμένα. Αυτοί οι συνάδελφοι είναι σε καλύτερη μοίρα. Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας, για μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ πιθανό να κερδίσει ο κ. Μέτιος χωρίς αυτή η πρόβλεψη να θεωρηθεί υπεραισιόδοξη. Σήμερα έχουμε την παρουσίαση των υποψηφίων μας και μια κεντρική ομιλία του Περιφερειάρχη στο ξενοδοχείο «Λούσυ» στις 7 το απόγευμα. Δεν έχει κανένα νόημα να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους και μάλιστα από τον ίδιο πολιτικό χώρο.  Προσωπική μου άποψη και εκτίμηση, δεν εκφράζω τον Περιφερειάρχη, ότι  είδαμε κάποιες κινήσεις υποστήριξης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε άλλες Περιφέρειες όπου υπάρχει αντίστοιχο με το δικό μας πρόβλημα. Εδώ δεν έχουμε ούτε μια δήλωση (υπέρ του κ. Μέτιου) επίσημη από το κομματικά όργανα εκτός από τον κ. Λαζαρίδη ο οποίος έχει τοποθετηθεί επίσημα.

Ερ: Μιλάτε και σύμφωνα με την εμπειρία σας…

Απ:  Έχω την εμπειρία να κρίνω κάποιες καταστάσεις. Μετά από 10 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου, είτε σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, είτε σαν δημοτικός σύμβουλος αλλά και σε δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, μπορώ να διακρίνω κάποια πράγματα περισσότερα. Εδώ έχουμε εσωκομματικά θέματα στην περιοχή μας. Έπρεπε μερικοί σε κάποια ζητήματα να είχανε δραστηριοποιηθεί πιο ανοιχτά. Εγώ ποτέ δεν καταφέρθηκα εναντίον συναδέλφων του ιδίου πολιτικού χώρου άσχετα αν κάποιοι μας κόψανε την καλημέρα όταν έμαθαν ότι θα είμαι υποψήφιος με τον κ. Μέτιο.  Αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι η πολιτική τα πάντα  στη ζωή μας. Δεν  είναι το Α και το Ω.  Πιο πολύ επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις όταν αύριο, μεθαύριο θα είμαστε εν αποστρατεία να βρεθούν και πέντε, δέκα  άνθρωποι να σου πουν μια καλημέρα μέσα από την καρδιά τους.

Προηγούμενο άρθρο

Δημοτικό Συμβούλιο: Να προσληφθούν άμεσα νοσηλευτές στο Νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

Με αντιπολεμικό μήνυμα η 5η ποδηλατική «Brevet Philippi» στις 23 23 Σεπτεμβρίου