Dark Mode Light Mode
«Άλλα λέει κι άλλα κάνει ο Τοψίδης»
Γιώργος Σταμπουλής: Η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο είναι ήδη εδώ! (φωτογραφίες)
Μια καινούργια σταδιοδρομία για τον συμπολίτη γιατρό Στέφανο Παπαντωνίου

Γιώργος Σταμπουλής: Η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο είναι ήδη εδώ! (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης (9/10) ενημερωτική ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Θέμα της η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο κι ομιλητής ο συμπολίτης κ. Γιώργος Σταμπουλής. Μιλήσαμε μαζί του στο «παραπέντε» της εκδήλωσης. Μας εξήγησε ότι μόλις τώρα αρχίζει η συζήτηση, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά.

Η συνέντευξη

Ερ: Ημερίδα για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο λιανικό εμπόριο. Κάντε μας μια περίληψη της εκδήλωσης.

Απ: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η πιο σημαντική και η πιο παγκόσμια τάση την τρέχουσα εποχή στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο… Σε μια πρόσφατη συνάντηση-συζήτηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, μας ήρθε η ιδέα να παρουσιάσουμε αυτό το θέμα, έστω και εισαγωγικά. Το θέμα άλλωστε είναι ιδιαίτερα ογκώδες και δεν είναι δυνατό να καλυφθεί ολοκληρωτικά με μια παρουσίαση. Δώσαμε το έναυσμα για να καταλάβει ο κόσμος τι πραγματεύεται το θέμα και να κατανοήσει περισσότερα σχετικά με την παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στόχος μας ήταν να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει και κατ’ επέκταση τι όφελος θα αποκομίσει.

Ερ: Υπάρχουν όρια στη τεχνητή νοημοσύνη;

Απ: Νομίζω πως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. Έτσι το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί. Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως υπάρχει ένα όριο, είναι πολύ πιθανό να το δούμε να ξεπερνιέται στο άμεσο μέλλον.

Ερ: Είναι κάτι μακρινό για να εφαρμοστεί από τους επαγγελματίες σε μια μικρή, επαρχιακή πόλη όπως η Καβάλα ή θα γίνει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο;

Απ: Είναι ήδη εδώ! Δεν είναι καθόλου μακρινό, ούτε μελλοντικό. Είναι ήδη εδώ… Από εμάς εξαρτάται αν θα το χρησιμοποιήσουμε. Από εμάς εξαρτάται το πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Με τρόπο αποδοτικό, ηθικό, που να μας κάνει καλό…

Ερ: Υπάρχουν εργαλεία σωστής εφαρμογής;

Απ: Τα εργαλεία υπάρχουν όμως και αυτά εξαρτώνται από το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε εμείς. Και το «καλό» και το «κακό». Αυτά τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται παρά πολύ γρήγορα.

Προηγούμενο άρθρο

«Άλλα λέει κι άλλα κάνει ο Τοψίδης»

Επόμενο άρθρο

Μια καινούργια σταδιοδρομία για τον συμπολίτη γιατρό Στέφανο Παπαντωνίου