Dark Mode Light Mode

Γιώργος Βαφείδης για το Επιμελητήριο: «Να είναι πολιτισμένη η προεκλογική συζήτηση»

Πρόσφατα ο Γιώργος Βαφείδης εξελέγη και πάλι πρόεδρος του σωματείου των Καφεζυθοπωλών και Καφετεριών. Πλέον ασχολείται με τις εκλογές στο Επιμελητήριο. Υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Παναγιωτίδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για τις εκλογές των καφεζυθοπωλών.

Απ: Την προηγούμενη Τετάρτη (16/10) διενεργήθηκαν οι εκλογές του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, του σωματείου Καφεζυθοπωλών  και Καφετεριών του νομού Καβάλας. Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική. Από τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία προέκυψε ένα νέο 7μελες  διοικητικό συμβούλιο. Τη Δευτέρα που μας πέρασε συγκροτηθήκαμε σε σώμα. Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία υπήρξαν και νέοι υποψήφιοι. Κάποιοι από τους οποίους κάποιοι εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο. Προχωράμε. Διατηρούμε αυτή τη στιγμή ένα όργανο το οποίο το τιμούμε , το αγαπούμε και μέσα απ` αυτό εκφράζουμε τους προβληματισμούς του κλάδου. Έχουμε δημιουργήσει έτσι έναν τρόπο επικοινωνίας και εξωστρέφειας του αντικειμένου με την υπόλοιπη κοινωνία και όχι μόνο. Με θεσμούς, φορείς κλπ. Θεωρούμε ότι παράγεται έργο τα τελευταία χρόνια με ανιδιοτέλεια και προς όφελος του κλάδου.

Ερ: Από την αρχή μέχρι το σημείο που είσαστε τώρα, εκπροσωπείται περισσότερα καταστήματα εστίασης ;

Απ: Ναι βέβαια. Από το 2017 που μπήκαμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα μέλη μας. Πάρα πολλοί συνάδελφοι, επαγγελματίες του κλάδου έχουν έρθει, έχουν αγκαλιάσει το σωματείο. Το χρησιμοποιούν ως συμπαραστάτη για τη λύση προβλημάτων τους. Πάντα στα πλαίσια της λογικής. Θεωρώ ότι λειτουργεί ο θεσμός αρκετά ικανοποιητικά και φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Ερ: Γιατί είστε υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου με τον Γιάννη Παναγιωτίδη;

Απ: Καταρχήν ο Γιάννης είναι ένας πολύ καλός φίλος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερη εμπειρία στα συνδικαλιστικά. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά, την οικονομία. Νιώθω μια εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.  Όταν και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα μπει λίγο στη διαδικασία μιας αναμόρφωσης του θεσμού και κατ’ επέκταση θα βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες, όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, είτε μεγάλους, είτε μικρούς.

Ερ: Ο συνδυασμός έχει όνομα «Επιμελητήριο για όλους». Τι μπορούμε να πούμε για τον τίτλο του συνδυασμού;

Απ: Ακριβώς έτσι όπως ακούγεται. Ένα Επιμελητήριο στην κυριολεξία ανοιχτό για όλους. Για όλους τους επιχειρηματίες, ανεξαρτήτου οικονομικού μεγέθους ή μεγέθους της εκάστοτε επιχείρησης. Δεν θα έχει στεγανά, δεν θα μπλοκάρει μέλη. Όλοι θα έχουν ακριβώς τα ίσα δικαιώματα και θα μπορούν στην κυριολεξία να χρησιμοποιούν ως εργαλείο το συγκεκριμένο θεσμό. Ένα Επιμελητήριο που πρέπει να ξαναβρεί επιτέλους το ρόλο του. Να είναι ο σύμβουλος του κράτους σε ότι αφορά τους επιχειρηματικούς προβληματισμούς και όχι το αντίθετο.

Ερ: Πως είναι το προεκλογικό κλίμα; Πως γίνεται αυτή η προεκλογική συζήτηση; Οι προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ήταν σε μια ένταση μεταξύ των συνδυασμών.

Απ: Ακόμη δεν έχει ζεσταθεί το προεκλογικό κλίμα, για να είμαστε ειλικρινείς. Θεωρώ ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να γίνει σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου, ότι πόλωση δε χωράει στο σπίτι του Καβαλιώτη επιχειρηματία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές μέθοδοι πλέον ανήκουν στο παρελθόν και αν μη τι άλλο δεν ταιριάζουν στις εκλογές του επιχειρηματικού κόσμου. Εμείς από τώρα σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να διοικήσουμε και να συνεργαστούμε με όλα τα εκλεγμένα μέλη από όποιο συνδυασμό και να προέρχονται.

Προηγούμενο άρθρο

Πρόστιμο 2.784€ για την πυρκαγιά στο Ραχώνι

Επόμενο άρθρο

Θετικός απολογισμός για τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων- Συνέντευξη Ιωσήφ Κωταϊδη