Dark Mode Light Mode

Γιορτή αμπελόφυλλων στις Ελευθερές και άλλες τοπικές εκδηλώσεις

Οι πολιτιστικοί και συνοικιακοί σύλλογοι της πόλης και του Ν. Καβάλας είναι ήδη σε περίοδο κι άλλων εκδηλώσεων.

Μετά την ανάπαυλα για το Πάσχα. Την Κυριακή αρχίζουν οι γιορτές διαφόρων αγροτικών προϊόντων ή εδεσμάτων. Αρχή κάνει ο σύλλογος των Ελευθερών με τη γιορτή των αμπελόφυλλών. Πολλά σαρμαδάκια περιμένουν τους επισκέπτες. Από τις 12 το μεσημέρι. Τιμή εισόδου 3 ευρώ και τα σαρμαδάκια δωρεάν!

*Ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια» και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, διοργανώνουν στην Καβάλα από τις 05 έως τις 08 Μαΐου 2023 εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…».

Η φετινή 7η κατά σειρά διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο διαχρονικό αυτό σάλπισμα του Αποστόλου των Εθνών και πολιούχου της πόλης μας Παύλου, στον ύμνο της Αγάπης. Κεντρική θέση στο φετινό εγχείρημα θα έχει το μουσικό έργο «Ύμνος της Αγάπης» του Πολωνού συνθέτη Zbigniew Preisner, ο οποίος με την φυσική του παρουσία θα ενώσει επί σκηνής πολυάριθμους μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα γίνουν κήρυκες του μηνύματος της Αγάπης και μάλιστα στην γνησιότερη έκφρασή της που είναι η παιδική ψυχή και καρδιά. Συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε:

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (Ε.Ο.Τ). Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 20:30

Σάββατο 9:00 – 14:30. Στον Ιστότοπο: https://gym-mous-kaval.kav.sch.gr/

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Άδοντες Και Ψάλλοντες Εν Τη Καρδία | Kavála | Facebook

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

*Ο Δήμος Καβάλας, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, συμμετέχοντας στις εθνικές επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, θα υψώσει την αρμενική σημαία σε ιστό στον Δημοτικό Κήπο, προς τιμήν των 1.500.000 αθώων Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το 1915 από τους Τούρκους.

*Ιχνηλάτες: Επισκεφθήκαμε την έκθεση του Αναστασίου Μπίλια “Η Αρχαία Θάσος… αλλιώς”…μια πρωτότυπη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική έκθεση. Ένα διαφορετικό ταξίδι στο χρόνο και στο νησί της Θάσου. Πολλά πολλά συγχαρητήρια αναμένουμε τα νέα σου έργα!

*Το τριήμερο 12-13-14 Μαΐου 2023 το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών οργανώνει εκδρομή-προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα. Με την ευκαιρία, στη διάρκεια της παραμονής μας στην Αίγινα, θα περιηγηθούμε σε πλειάδα προσκυνημάτων Ιερών και Αρχαίων τόπων στην Αίγινα όπως τις Μονές που φιλοξένησαν τους Καππαδόκες Μοναχούς Ιερώνυμο, Κοσμά, Θέκλα, Ανάργυρο από το Γκέλβερι της Καππαδοκίας. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2510316192.

*Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας: Σας ενημερώνουμε για την 7ημερη εκδρομή στην Ιταλία 7 με 12 Ιουνίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 620 ευρώ το άτομο συν 25 ευρώ οι δημοτικοί φόροι. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ GEORAMA TRAVEL ΕΩΣ 5ΜΑΪΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 150 ΕΥΡΩ.(Τηλ.2510834998,2510227456). Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή με ξεχωριστούς προορισμούς. Σας περιμένουμε! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας (ΦΟΚ)στο τηλ.2510228118 τις πρωινές ώρες.

*Μια εξαιρετική βραδιά διοργάνωσε ο εξωραιστικος πολιτιστικος σύλλογος Παναγίας ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αρκαδικού Δράμας “Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” και παρουσίασε στην Παλιά Μουσική την μουσική παράσταση “Προσκυνώ το Πάθος” με ύμνους, τροπάρια και παραβολές της Μεγάλης Εβδομάδας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους συντελεστές και όλους τους φίλους που παρέστησαν σ αυτή την μαγική βραδιά.

*Θρακική Εστία Καβάλας: Στις 21 Απριλίου 2020 έφευγε από κοντά μας η επίτιμη πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Ευθυμία Πέγιου. Εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας με τεράστια προσφορά στα Γράμματα, τον Πολιτισμό, την Λαογραφία και στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης. Η οικογένεια της θα τελέσει τριετές μνημόσυνο στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, το Σάββατο 6 Μαϊου 2023 στις 11:30π.μ. Η μνήμη της θα παραμείνει άσβεστη.

*Σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης Ποντίων Ν.Καβάλας από τον Μαυρόπουλο Ροδίωνα , Ορθοπαιδικό-Χειρουργό του Κέντρου Υγείας Καβάλας , αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

*Όμιλος Πόντιων Χορευτών: Στις 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή ο όμιλος διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα παρχάρια της Κομοτηνής. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6949605296- 6951741424.

*Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει στον εορτασμό των 85 χρόνων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με προβολή φωτογραφιών με θέμα τη μουσική!

Εγκαίνια την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 8.30μμ στην ισόγεια αίθουσα της Μ. Λέσχης.

*Μάθε πώς να χαρίσεις ΖΩΗ vol.2! Πιστοί στο ραντεβού μας, για δεύτερη χρονιά, σε μια εκδήλωση που θέλουμε να κάνουμε θεσμό! Η τελική μας καλοκαιρινή παράσταση ΈΡΧΕΤΑΙ και φυσικά ως Step Up Kavala δεν έχουμε μάθει ποτέ απλά να χορεύουμε χωρίς να προσθέτουμε όπως μπορούμε κι εμείς το λιθαράκι μας για έναν καλύτερο κόσμο!

Μαθαίνουμε και ενημερώνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όλους τους Καβαλιώτες συμπολίτες μας πως μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, σώζοντας μια ζωή! Εάν πέρυσι έγινε χαμός και φτάσαμε τους 125 δότες (γιατί μας τελείωσαν όλα τα κιτ), φανταστείτε ΤΙ έχει να γίνει φέτος, που θα είναι κοντά μας ψυχή τε και σώματι η Regina Makedou! Ε δε το χάνεις με ΤΊΠΟΤΑ! Θα χορέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα ενημερωθούμε, θα απολαύσουμε μοναδικά χορευτικά Shows από όλα μας τα τμήματα, θα ζήσουμε ένα μοναδικό Party αφιερωμένο στην ίδια την ζωή! Είμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ, είμαστε δυνατές, είμαστε εδώ, δίνουμε πάντα το παρόν και πιστεύουμε πως όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για ένα ομορφότερο και φωτεινότερο κόσμο! Save the date . Παρασκευή 23/06/2023. Κεντρική Πλατεία Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Συνελεύσεις αγροτών: Πιθανές κινητοποιήσεις αφού οι αποζημιώσεις δεν πληρώθηκαν

Επόμενο άρθρο

Ο Δήμος Δοξάτου προσέφυγε (και) στη δικαιοσύνη για να σταματήσει το έργο της ΔΕΥΑΚ!