Dark Mode Light Mode

Γυμνάσιο Νέας Περάμου: Όταν η διαφορετικότητα παύει να διαφέρει (φωτογραφίες)

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στα πλαίσια της δράσης του σχολείου μας “Όταν η διαφορετικότητα παύει να διαφέρει” η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σεβασμού της αναπηρίας και αποδοχής της διαφορετικότητας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας δύο σπουδαίοι αθλητές η Αλεξάνδρα Δήμογλου την Καβάλα, παραολυμπιονίκης στίβου στους αγώνες δρόμων ταχύτητας και στο άλμα εις μήκος με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Δράκου Κατερίνα και ο Δαμιανός Κωνσταντάρας από την Ελευθερούπολη, φοιτητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών-Βαρηκόων Καλαθοσφαίρισης.

Μίλησαν στους μικρούς μαθητές και απάντησαν σε ερωτήσεις τους για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες που βιώνει ένας αθλητής με αναπηρία. Μίλησαν για σεβασμό , καταδίκασαν τον εκφοβισμό και τη ρατσιστική βία και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια ορισμένοι μαθητές της Β τάξης παρουσίασαν με επιτυχία και μεγάλο ενθουσιασμό έναν αγώνα μπάσκετ με μία όμως ιδιαιτερότητα . Ήταν αγώνας «με ένα χέρι» ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης στο οποίο κατάφεραν τελικά να σκοράρουν.

Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρωτοβουλία των παιδιών η οποία δείχνει τη δύναμη της θέλησης. Ευχαριστούμε τους αθλητές και την προπονήτρια που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και ευχόμαστε η δική τους δύναμη, η οποία τους έχει οδηγήσει σε μεγάλες διακρίσεις, και η προσωπικότητά τους να αποτελέσουν πρότυπο για τους μικρούς μαθητές μας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Μουσικές Γέφυρες 2024: Μία μοναδική εμπειρία (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Νταλίκα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας