Dark Mode Light Mode

H δευτεροβάθμια περιμένει νέους φοιτητές για μεταγραφές

Από την Τετάρτη και όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καβάλας στον 5ο όροφο του διοικητηρίου, ειδικό γραφείο προκειμένου να εξελιχθεί η διαδικασία που προαναγγέλθηκε από το υπουργείο παιδείας.
Οι πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, απόφοιτοι λυκείων από το νομό μας και όχι μόνο, μπορούν να πάρουν τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου για να επανέλθουν συγκεκριμένα πια στο αίτημα της μεταγραφής.
Η υπηρεσία της Καβάλας περιμένει τους πρωτοετείς φοιτητές αν και χθες αλλά και την πρώτη ημέρα της προθεσμίας, δηλαδή την Τετάρτη, λίγοι εμφανίστηκαν, στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας.
Ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας Απόστολος Βαγενάς είπε τα εξής: «Φαντάζομαι ότι θα έρθουν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μεταγραφές. Μας ανέθεσε αυτή την αρμοδιότητα το υπουργείο, θα την διεκπεραιώσουμε. Διεκπεραίωση κάνουμε απλώς, οπότε εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Η υπηρεσίας μας είναι εκεί, καθ΄ όλα έτοιμη για να φροντίσει για τη διεκπεραίωση αυτή».
ΕΡ: Από χθες και σήμερα υπάρχουνε άνθρωποι που ήρθανε;
ΑΠ: «Ναι. Όχι πάρα πολλοί, αλλά υπάρχουν ορισμένοι. Προφανώς δεν γνωρίζουν τη διαδικασία ή ενδεχομένως δε θέλουνε, δε μπορώ να το ξέρω αυτό».
ΕΡ: Θα πρέπει να έρθουνε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι;
ΑΠ: «Ακριβώς, πρέπει να έρθουνε οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι. Δε μπορούν να έρθουν οι γονείς και να κάνουν αντ΄ αυτών αιτήσεις, γιατί είναι ήδη ακαδημαϊκοί πολίτες, είναι ήδη ενήλικες και υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Πρέπει να έρθουν οι ίδιοι, αυτοπροσώπως, με την ταυτότητά τους, και υποβάλλουν την αίτησή τους».

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία! Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014