Ρεπορτάζ του Γιάννη Δημητρέλου στο lifo.gr
Η Ελευθερία Καραδήμου έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια ως συγγραφέας, σκηνοθέτρια, σεναριογράφος, μοντέρ και ηθοποιός στα σίριαλ που η ίδια δημιουργεί.
Μέσα από το YouTube απέκτησε πιστούς φαν, με το Νίκο Μουτσινά να κάνει ένα πέρασμα από τη σειρά της Χωρίς Δισταγμό, με τον Διονύση Ατζαράκη να αναλύει το έργο της μέσα από το YouTube του, με δεκάδες fanpages να αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στο έργο της, σαν να έχει κάνει σκόνη το Netflix.
Με αφορμή τη νέα της σειρά Μην Πας Ποτέ Εκεί, μιλήσαμε στο τηλέφωνο.
«Αυτή η παραγωγή είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τις προηγούμενες. Θα βγουν 50 επεισόδια πάνω κάτω, σχεδόν τα τετραπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες. Κάναμε γυρίσματα όλο το καλοκαίρι, απασχολήθηκαν 106 άτομα όποτε… (κάνει σύντομη παύση, σαν να θυμάται κάτι) φαντάζεσαι πόσο δύσκολο ήταν». «Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με αθηναϊκό κανάλι για να πάρει τη σειρά, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο».
«Αυτή την φορά είναι τρείς ιστορίες που ενώνονται. Στην πρώτη, πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα που είναι χήρα και έχει μεγάλα παιδιά. Ερωτεύεται ένα νέο, πολύ μικρότερο της και αποφασίζει να τον φέρει στο σπίτι χωρίς να σκεφτεί ότι έχει δύο κορίτσια στο σπίτι της και θα υπάρχουν μπερδέματα. Η δεύτερη ιστορία μπορώ να πω ότι είναι βασισμένη στον Μόγλη, αναφέρεται σε ένα κορίτσι που μεγαλώνει μόνη της στο δάσος.
Ενδεχομένως αυτό το κορίτσι να έχει γίνει ένα αγριμάκι. Όταν τέσσερις φίλοι επιχειρήσουν να πάνε βόλτα στο δάσος, θα συναντήσουν το κορίτσι και μπορώ να πω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Η τρίτη ιστορία είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ. Μια κοπέλα παθαίνει ένα ατύχημα.
Στη συνέχεια βλέπει ένα άτομο με μια μαύρη μπέρτα και ένα φανάρι στο χέρι που της λέει πρέπει να πας στο χωριό σου να μάθεις την αλήθεια. Όμως η μητέρα της κοπέλας της απαγορεύει να μάθει την αλήθεια και της λέει «μην έρθεις ποτέ εδώ». ‘Όλοι οι χαρακτήρες καταλήγουν σε αυτό το χωριό, αν και υπάρχει ένας γέροντας που τους λέει «μην πας ποτέ εκεί».
«Αυτή την εποχή κάνουμε μοντάζ, επιχειρούμε να ενώσουμε τις σκηνές των ιστοριών μας. Αυτό είναι το πιο επίπονο στάδιο της δουλειάς, πιστεύω πως κοντά στα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά».
«Σίγουρα μας έχουν ανακαλύψει αρκετά νέα παιδιά online, μέσα από το Internet, αλλά το κοινό μας είναι από 15 μέχρι 85 ετών. Και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό».
«Δεν είναι εύκολο να κάνω γυρίσματα με άπειρα παιδιά, αλλά τους τα μαθαίνω όλα. Οι περισσότεροι βέβαια έχουν παίξει και σε άλλα σίριαλ, αλλά με τους νέους το παλεύουμε λίγο παραπάνω, στο πώς να στηθούν στην κάμερα, να μη δείχνουν αμήχανοι, να θυμούνται τα λόγια, όλ’ αυτά. Περάσαμε πάρα πολύ καλά όταν ήρθε και ο Μπάμπης Μπατμανίδης σε κάποιο γύρισμα. Αλλά δεν μας έχει έρθει ξανά».
Φέτος είχα πάθει μια ψιλοεμμονή με τον Απόστολο Γκλέτσο, αλλά δεν κατάφερα να τον βρω για να παίξει. Δεν μπόρεσα καν να επικοινωνήσω μαζί του. Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείς τους καλλιτέχνες. Αν είχα μια μεγαλύτερη ευκολία σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να βάλω επώνυμους καλλιτέχνες στις σειρές μου».
«Αυτή τη στιγμή μαζί με το μοντάζ μας μένουν να γυρίσουμε και δύο σκηνές με έναν χαρακτήρα ιατροδικαστή. Είχαμε βρει ένα παιδί από την Αλεξανδρούπολη αλλά κάτι του έτυχε και δεν θα καταφέρει να έρθει. Πιστεύω ότι θα βρούμε κάποιον και θα γίνει το γύρισμα, ένα απόγευμα είναι μόνο».
πηγή: mikropragmata.lifo.gr