Dark Mode Light Mode

H Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ζητά ενημέρωση και έργα

Η κατασκευή παλιότερα του αλιευτικού καταφυγίου και η επέκταση του σε τουριστικό αγκυροβόλιο , είναι ένα έργο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική,τουριστική, πολιτιστική ανάπτυξη των Λιμεναρίων. Παρά ταύτα υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες μπορεί να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όμως είναι σημαντικό να εκφράζουν την λαϊκή θέληση ενός χωριού και να λειτουργήσουν ως ένας σοβαρός μοχλός πίεσης προς την περιφέρεια και την κυβέρνηση για την επίλυσή τους.

Ως εκ τούτου, ζητάμε από την Δημοτική Αρχή

  • να μας ενημερώσει για την πορεία των έργων ανάπλασης του λιμανιού (κτιριακό, ηλεκτροδότηση κτλ)
  • να προχωρήσει στην εμβάθυνση, ιδιαίτερα στο χώρο που οριοθετείται το αλιευτικό καταφύγιο.
  • να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να ελεγχθεί και να ενισχυθεί ο προσήνεμος μόλος που παρουσιάζει διάβρωση σε δύο σημεία.
  • να εντατικοποιήσει τις όποιες ενέργειες για την δημιουργία αμμοκρατών στην παραλιακή ζώνη από το νέο λιμάνι και ως το Καλπίνι.

Θεωρούμε ότι είναι καθολική απαίτηση ενός χωριού να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες μαζί με τους φορείς ώστε να πιεστεί ποικιλόμορφα ο ΕΟΤ, ως επιβλέπων φορέας του έργου, και με στόχο να τελειοποιηθούν οι εργασίες σύμφωνα με τις μελέτες, εξυπηρετώντας το κοινό συμφέρον του χωριού.

Προηγούμενο άρθρο

Εορταστικό διήμερο στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Επόμενο άρθρο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της 25 Μαρτίου στο Νέστο