Ο Τσαλαπετεινός σας προσκαλεί, στον ατμοσφαιρικό χώρο του για μια Τσικνοπέμπτη αλλιώτικη από τις άλλες… γεμάτη μουσική από τις ρίζες τις ελληνικής παράδοσης ως την ανατολή!
Ο Haig Yazdjian γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ανήκει στις κορυφαίες μορφές της world μουσικής, καταξιωμένος παγκόσμια ως δεξιοτέχνης σολίστας στο ούτι καθώς και ως συνθέτης και ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική φωνή του.
Η Ναταλία Κωτσάνη, πολυταξιδεμένη στην Graecia Salentina και στο Νότο της Ιταλίας αναζητά την πρωτόλεια φωνητική έκφραση των μουσικών πολιτισμών της Μεσογείου.
Ο Ντίνος Μάνος, από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της νεότερης jazz σκηνής, έχει στο ενεργητικό του διεθνείς συμπράξεις και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια πολυ-πολιτισμική συνάντηση τριών καταξιωμένων καλλιτεχνών, που ανοίγουν τις μουσικές τους «βαλίτσες» για να συμπράξουν σε ένα διάλογο όπου τα τραγούδια της Μεσογείου και των Βαλκανίων συναντούν γνωστές μελωδίες της ελληνικής παράδοσης και ηχοχρώματα της ανατολής!
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
Τσαλαπετεινός
Πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36
Καβάλα
τηλ. κρατήσεων: 2511111073
Είσοδος: 8 ευρώ
Έναρξη: 21:30
Event: https://www.facebook.com/events/2257616434547592/
Haig Yazdjian
Ο Haig Yazdjian γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Ανήκει στις κορυφαίες μορφές της world μουσικής, καταξιωμένος παγκόσμια ως δεξιοτέχνης σολίστας στο ούτι καθώς και ως συνθέτης και ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική φωνή του.
Ο ήχος του γεφυρώνει την αμεσότητα της παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονα ηχοχρώματα μέσα από την απαράμιλλη τεχνική του. Το 2005 η καναδή Loreenna McKennitt, επιλέγει τον Haig Yazdjian ανάμεσα σε πλήθος μουσικών για να συμμετέχει στο studio άλμπουμ της «An ancient muse», σε συναυλίες της αλλά και στη ζωντανή ηχογράφηση που κυκλοφορεί με τίτλο «Two nights in Alhambra».
Ο Haig Yazdjian έχει εκδόσει πέντε προσωπικούς δίσκους: Talar (1996), Garin (1998),Το κτήνος στο φεγγάρι (2001), Yeraz (2001) και Amalur (2007) και έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών οι A. Dinκjian, T. Spassov, G. Velez, D. Gasparyan, Δ. Σαμίου, Ν. Ξυδάκη, Ε. Βιτάλη, Σ. Γιαννάτου, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Φ. Βελεσιώτου, Ε. Πασπαλά, D. Lynch και ο Μ. Νικολούδης. Πραγματοποιεί συναυλίες με τρία διαφορετικά σχήματα, και συνεργάζεται με τους Γ. Αναστασάκης, Γ. Κιουρτσόγλου, Β. Καρίπης, Ν. Σιδηροκαστρίτης, Π. Βαρθακούρης και Γ. Κιριμκιρίδης.
Ντίνος Μάνος
Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Ξεκίνησε να παίζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών με καθηγητή τον Άγγελο Ντοροφτέι και μετέπειτα τον Ζόραν Στέπιτς. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο, με καθηγητές τους Κώστα Δομενικιώτη και Γιώτη Κιουρτσόγλου.
Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Σερρών, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου και βιολοντσέλου, αλλά και Αρμονίας στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη του Καμπάνη Σαμαρά, συμμετέχοντας και ως τσελίστας στην ορχήστρα του ωδείου. Το 2007 μπήκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε στην Jazz Κατεύθυνση συμμετέχοντας παράλληλα στην Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο με ειδίκευση στο Τζαζ Μπάσο. Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν επαγγελματίας μουσικός, έχοντας συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής.
Έχει επίσης συμπράξει με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Ralph Peterson jr, David Kikoski, Tivon Pennicott (2η θέση στον Thelonious Monk Competition), Manfred Schoof (στο Τinos Jazz Festival 2013), J.D. Walter, Kevin Mahogany, Laurent Maur και Shachar Elnatan. Το 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Σχολών της Jazz (IASJ 2010), στη Χάγη της Ολλανδίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως τα Athens Technopolis Jazz Festival, Tinos Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Zante Jazz Festival κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησε σεμινάρια με καταξιωμένους μπασίστες, ανάμεσα στους οποίους οι John Patitucci, Ron McClure, Olivier Gatto. Το 2015 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Κοντραμπάσο αποφοιτώντας με Άριστα από την τάξη του Αναστάσιου Κάζαγλη, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του με Άριστα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα έρευνας «Το σόλο κοντραμπάσο».
Ναταλία Κωτσάνη
Σπούδασε κλασικό πιάνο με το Δ. Μαλλούχο, jazz και αυτοσχεδιασμό με το Σ. Λάντσια και τραγούδι με τη Μ. Συμεωνίδου, την Ε. Κυλπάση και την Ε. Πασπαλά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιταλικού τραγουδιού με την E. Magnolo και την A. Villani καθώς και σεμινάρια ιρλανδικού, σουηδικού, νορβηγικού τραγουδιού και Kulning με τη Λ. Γιώτη. Το 2010 ηχογραφεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, «Assa Project: If», ενώ το 2014 κυκλοφορεί τα «Άνθη του Κενταύρου» (Rain Music) με τη συμμετοχή του Λ. Μαχαιρίτσα και του Β. Παπακωνσταντίνου. Από το 2011 είναι μέλος του συγκροτήματος encardia, με τους οποίους έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ Γυναίκες της Πέτρας: Ζωντανή Ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2015) και Emigranti (2017), ενώ μέχρι σήμερα με τους encardia πραγματοποιεί συναυλίες σε όλο τον κόσμο.
Είτε ως μέλος των encardia, είτε ανεξάρτητα, έχει συναντηθεί επι σκηνής με τους Nuova Compagnia di Canto Popolare, R. Licci, H. Yazdjian, το Β. Καρίπη, Γ. Κιουρτσόγλου, Γ. Νταλάρα, Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, Χαΐνηδες, Χειμερινούς Κολυμβητές, Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, Πλειάδες, Μ. Φαραντούρη, Σ. Γιαννάτου, Δ. Σαββόπουλο, Η. Λογοθέτη, Α. Ιωαννίδη, Ν. Πορτοκάλογλου, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Κ. Κουλιά, τον Κ. Θωμαΐδη, Δ. Ψαριανό, Τ. Κωνσταντακόπουλο, Α. Ζωγράφου, Μ. Αβαράκη, Α. Τουμπανάκη, E. Pagliara, A. Villani και την E. Magnolo σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, Μικρή Επίδαυρος, Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης, Τεχνόπολις, Θέατρο Βράχων κ.α.
Είναι διπλωματούχος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, Υποψήφια Διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ερμηνεία της Jazz & Νέες Τεχνολογίες» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη χρήση τεχνικών Μηχανικής Μάθησης για την Ανάκτηση Μουσικής Πληροφορίας και την Υπολογιστική Εθνομουσικολογία.
( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )