Dark Mode Light Mode

Η 2η Πέμπτη του CosmoHome συνεχίστηκε με ρυθμό, αγαπημένα τραγούδια και μπόλικο χορό (φωτογραφίες-video)

Cosmo Home– Ημέρα 5η

Το CosmoHome είναι και πάλι εδώ! Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η 2η Πέμπτη του CosmoHome συνεχίστηκε με ρυθμό, αγαπημένα τραγούδια και μπόλικο χορό σε ένα πολύπλευρο μουσικό ταξίδι. Στην πλατεία Μωχάμετ Άλη, εμφανίστηκε η Εβρίτικη Ζυγιά, ενώ στο παραλιακό πάρκο της Νέας Καρβάλης έπαιξαν οι Εμπειροτέχνες.

Η Εβριτική Ζυγιά απέδειξε χθες το βράδυ γιατί συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα μουσικά σχήματα στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής τα τελευταία χρόνια.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί Σπύρος Στράτος (γκάιντα, καβάλι), Στρατής Πασόπουλος (τραγούδι, καβάλι), Άγγελος Στράτος (νταούλι, κρουστά), Παντελής Αγκιστριώτης (θρακιώτικη λύρα) και Γιώργος Ντρικούδης (ακορντεόν) παρουσίασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με ήχους που βασίζονται στην μεγάλη, σκοτεινή, μεταφυσική, παγανιστική μουσική παράδοση της Θράκης.

Η πλατεία Μωχάμετ Άλη πλημμύρισε από κόσμο που δε σταμάτησε να χορεύει τόσο μπροστά από τη σκηνή, όσο και στο κοίλο της πλατείας, σε μία βραδιά που κανείς και καμία δεν ήθελε να τελειώσει.

Όπως κάθε Πέμπτη, τα χωριά του νομού είχαν την τιμητική τους. Στο παραλιακό πάρκο της Νέας Καρβάλης, οι αγαπημένοι Εμπειροτέχνες δώσανε το μουσικό έναυσμα για ένα ξέφρενο γλέντι αφιερωμένο στην τοπική παράδοση.

Ο κόσμος που πλημμύρισε το πάρκο διασκέδασε και χόρεψε με την ψυχή του. Ο Νίκος Ζάρκος (κλαρίνο), ο Γιώργος Δεληγιάννης (βιολί), ο Σάκης Γεωργίου (ούτι, τρομπέτα, τραγούδι), ο Θοδωρής Κιουπλιώτης (λαούτο) και ο Γιώργος Καραγεωργίου (κρουστά, τραγούδι) παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στην παραδοσιακή, σμυρναίικη και ρεμπέτικης μουσική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενότητα CosmoHome και τις υπόλοιπες συναυλίες του Αυγούστου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

40 μέρες από το θάνατο της Ευανθίας Θεοδοσίου - Χάνου

Επόμενο άρθρο

Επιστροφή από τις διακοπές με γεύσεις και μουσική: Έρχεται το Φεστιβάλ Καντίνας στη Χρυσούπολη!