Dark Mode Light Mode
Μια διαφορετική έκθεση από την Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας
Η αδιανόητη στάση του Τ.ΕΘ.Α. σχετικά με το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»
Ανάδοχος στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου

Η αδιανόητη στάση του Τ.ΕΘ.Α. σχετικά με το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»

Συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη 7 Νοέμβρη στο Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Καβάλας κατά του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α).

Ο Δήμος ζητά να του αποδοθεί μια έκταση 27στρεμμάτων μέσα και πέριξ του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»- η εκ του νόμου προβλεπόμενη εισφορά σε γη- όπως άλλωστε μνημονεύει και αναφέρει το νέο σχέδιο πόλης Περιγιαλίου.

Από αυτά τα 27 στρέμματα περίπου τα 16 είναι απαραίτητα στο Δήμο Καβάλας για τα λεγόμενα έργα στο Περιγιάλι, κυρίως τη διάνοιξη νέων δρόμων πίσω και παραπλεύρως από το πρώην στρατόπεδο. Κι ενώ η απόδοση αυτών των εκτάσεων είναι υποχρέωση του Τ.ΕΘ.Α. , αυτό με έναν αδιανόητο τρόπο αρνείται να το κάνει.

Αν και από το νέο σχέδιο έχει επωφεληθεί αρκετά. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Καβάλας προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε, ως σήμερα υπάρχει προθεσμία κατάθεσης εγγράφων. Η απόφαση σε γενικές γραμμές δεν θα αργήσει.

Το θέμα προέκυψε το Καλοκαίρι. Τότε που έπρεπε σε μέρος αυτής της έκτασης (δίπλα στο παλιό στρατοδικείο) να κατασκευαστεί το βαλβιδοστάσιο της ΔΕΔΑ για το έργο του φυσικού αερίου. Κι ενώ τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υπάρξει πρόβλημα, το Τ.ΕΘ.Α. σταμάτησε προσωρινά την κατασκευή του βαλβιδοστασίου.

Ισχυρίστηκε ότι δεν δίνει άδεια αφού όπως υποστήριξε, αυτό θα γίνει σε δική του έκταση. Με αυτήν την αφορμή ο Δήμος Καβάλας αντιλήφθηκε ότι το Τ.ΕΘ.Α. ενώ πήρε όσα δικαιούνταν από την εφαρμογή του σχεδίου Περιγιαλίου, δεν δέχεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Την εισφορά σε γη. Κι αφού εν τω μεταξύ βρέθηκε μια λύση για το βαλβιδοστάσιο, ο Δήμος Καβάλας αναγκάστηκε στη συνέχεια να προσφύγει στη δικαιοσύνη.


Την Παρασκευή ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης μίλησε για το θέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Center.

Είχαν όπως φαίνεται προηγηθεί νέες επαφές του στην Αθήνα όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η στάση των εκπροσώπων του Τ.ΕΘ.Α. Να μην δέχεται το σχέδιο Περιγιαλίου κι ότι προυπήρξε στο θέμα. Ακόμη και την εποχή της αντίστοιχης διαδικασίας στο πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου.

Ο κ. Μουριάδης είπε στο Center ότι αυτό που κάνει το Τ.ΕΘ.Α. είναι πρωτοφανές. Μιας και τώρα, κατόπιν εορτής, αμφισβητεί το σχέδιο του Περιγιαλίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο την εποχή της πολεοδόμησης του στρατοπέδου Κωτσάλου το στράτευμα δεν είχε χρήματα για την λεγόμενη εισφορά σε χρήμα και τότε είχε υποσχεθεί τις εκτάσεις που σήμερα θεωρεί δικές του.

Προηγούμενο άρθρο

Μια διαφορετική έκθεση από την Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ανάδοχος στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου