Dark Mode Light Mode

Η Αερολέσχη Σερρών ήρθε για να μείνει στο αεροδρόμιο «Λυδία» του Αμυγδαλεώνα

Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα «Λυδία» πραγματοποιήθηκαν αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών.

Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ίσως και πρώτη φορά γενικώς, η Καβάλα φιλοξένησε αυτή τη διοργάνωση. Ιδέα της Αερολέσχης των Σερρών. Για τη χρήση του ιδιωτικού αεροδρομίου μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος της Αερολέσχης Σερρών κ. Γιώργος Βασιλείου.

Η συνέντευξη

Ερ: Διαθέτει η Καβάλα δίπλα στον Αμυγδαλεώνα ιδιωτικό αεροδρόμιο. Είναι μια επιτυχία, μπορούμε να δούμε και αγώνες σε αυτό.

Απ: Εννοείται. Η Ελληνική Ομοσπονδία θέλησε και αγωνιστικά να το αγκαλιάσουμε. Πέρα και εκτός από τις εκπαιδεύσεις που κάνει. Νομίζω ότι θα το πετύχουμε και κάθε χρόνο εφόσον συμφωνούμε με την εταιρεία που έχει το αεροδρόμιο, θα το καθιερώσουμε για να κάνουμε έναν ή δυο αγώνες και γενικής αεροπορίας με μεγαλύτερα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Λυδία» (αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα). Έτσι ώστε να δώσουμε συγκίνηση και συγχρόνως ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην Καβάλα. Μας ενδιαφέρει εμάς τους Βορειοελλαδίτες να έχουμε αεροπορικό τουρισμό εδώ. Να έρχονται από την Αθήνα, απ` όλη την Ελλάδα οι φίλοι μας και σαν αθλητές και σαν επισκέπτες.

Ερ: Κάποτε η Καβάλα είχε Αερολέσχη.

Απ: Δυστυχώς η Καβάλα δεν έχει αυτή τη στιγμή και λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτό. Είμαστε Βορειοελλαδίτες και μας ενδιαφέρουν φυσικά κι οι όμοροι νομοί. Μακάρι να ξαναγίνει η Αερολέσχη Καβάλας. Τώρα με αυτό το αεροδρόμιο, κάποιος να τους τσιγκλήσει και να μπορούν να δραστηριοποιούνται. Αν δεν έχεις αεροδρόμιο , δεν έχεις και μέλλον. Αυτή τη στιγμή η Καβάλα έχει αεροδρόμιο. Το άλλο στη Χρυσούπολη είναι απλησίαστο και απαγορευτικό από τη στιγμή που έχει πουληθεί στη Fraport. Είναι απαγορευτικά τα ποσά που μας ζητάνε για να κάνουμε εκεί αγώνες, να το χρησιμοποιούμε κτλ. Δεν ξεχωρίζει εμάς που δραστηριοποιούμαστε με Αερολέσχες.  Θα μπορούσε και το «Μέγας Αλέξανδρος» να έχει Αερολέσχη δικιά του αλλά δεν μας θέλουν στα πόδια τους.

Προηγούμενο άρθρο

Χ. Χρυσανίδης: Ενημέρωση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Καλαμίτσα

Επόμενο άρθρο

Η τελευταία τακτική συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας