Μια αγαπημένη συνήθεια είναι κάθε καλοκαίρι το Beach Volley για την Γεωργία Χιόνη. Η βάση της είναι στην Αθήνα αλλά δεν θα έλεγε όχι και τουρνουά στην αγαπημένη της Καβάλα.
Παράλληλα η Γεωργία διακρίθηκε σε πολλές δραστηριότητες που είχε η ατζέντα της. Η ίδια σε μια πολύ ευχάριστη συνέντευξη μίλησε για όλα αυτά στην Αθλητική Πρωινή, δίνοντας μας λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να τα συνδυάσει.
Ερ: Ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο Beach Volley για σένα;
Απ: Ναι, ήταν ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Λόγω της πανδημίας είχαμε κλείσει από τις αρχές Νοεμβρίου και άνοιξαν οι αθλητικοί χώροι μετά το Μάιο, τότε ξεκινήσαμε και εμείς. Από τον Ιούνιο μέχρι και τώρα γίνονται τουρνουά. Στην Αθήνα έχουν το πλεονέκτημα ότι γίνονται πολλά τουρνουά όλο το χρόνο και υπάρχουν μεγάλοι αθλητικοί χώροι. Μπορώ να πω πως ήταν ένα πλούσιο καλοκαίρι.
Ερ: Σε πόσα τουρνουά έχεις πάρει μέρος μέχρι τώρα;
Απ: Έχω πάρει μέρος σε αρκετά τουρνουά, γυναικεία και μεικτά.
Ερ: Υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες στα τουρνουά;
Απ: Όχι, μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Νομίζω ότι ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι να είσαι πάνω από 14 ετών.
Ερ: Πόσα χρόνια παίρνεις μέρος σε τουρνουά Beach Volley;
Απ: Αρκετά χρόνια. Θυμάμαι πως είχα αρχίσει με τα τουρνουά Lipton, τα οποία γινόντουσαν σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε κάνει και εδώ με την υπεύθυνη Χριστίνα Πεταλά και το Μιχάλη Πυριλίδη ο οποίος διοργανώνει κάθε χρόνο τουρνουά. Μετά το συνέχισα αυτό, όμως όχι τόσο φανατικά. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο. Τα τουρνουά γίνονται κυρίως στην Αθήνα, εκεί είναι η βάση μου και εκεί υπάρχουν οι δυνατότητες για να πραγματοποιηθούν.
Ερ: Βλέπαμε τα προηγούμενα καλοκαίρια να γίνονται πολλά τουρνουά στην Καβάλα, τα οποία τώρα έχουν μειωθεί. Για αυτό φταίει η πανδημία ή οι χορηγοί;
Απ: Ίσως φταίνε όλα μαζί, μπορεί να είναι οι συγκυρίες τέτοιες. Τότε ήταν η Lipton που χρηματοδοτούσε τα τουρνουά σε όλη την Ελλάδα και είχε διαδοθεί πολύ το άθλημα. Θεωρώ πως φέτος επηρέασαν όλοι οι παράγοντες, δηλαδή η πανδημία, η έλλειψη χορηγών και ο φόβος του κόσμου.
Ερ: Προτιμάς τη σάλα ή την παραλία;
Απ: Το κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά.
Ερ: Τα μεγάλα τουρνουά για φέτος ακυρώθηκαν;
Απ: Όχι, στο Beach Volley έγιναν. Όσον αφορά σε εμένα, εκτός από τα τουρνουά του Beach Volley θα συμμετείχα στο παγκόσμιο τουρνουά σάλας διαχρονικών αθλητών τον Αύγουστο στο Λουτράκι, αυτό ακυρώθηκε, όπως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα γινόταν στη Λάρισα τον Οκτώβριο.
Ερ: Εσείς σε ποια κατηγορία είστε;
Απ: Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν αθλητές που δεν παίζουν στις εθνικές κατηγορίες. Νοέμβριο ξεκινάει αυτό που διοργανώνει η ΕΣΠΕΔΑ και Μάρτιο/Απρίλιο αυτό που διοργανώνει η ΕΣΠΑΑΑ. Οι κατηγορίες είναι ανδρών, γυναικών και μεικτό, η δε συμμετοχή είναι μεγάλη.
Ερ: Πως μπορείς να συνδυάζεις το Beach Volley με τις άλλες δραστηριότητες που κάνεις;
Απ: Είναι μεγάλη αγάπη. Μία άλλη είναι ο κινηματογράφος. Μετά από μία σειρά ταινιών μυθοπλασίας, γυρίσαμε φέτος ένα mini ντοκιμαντέρ, ως φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για τη Θάσο και τη συνεισφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα. Αφηγήτρια είναι η Δέσποινα Παρασύρη και επίσης δίνει συνέντευξη και πατέρας μου, ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Χιόνης. Έχει ήδη διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ εξωτερικού και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιαυτό.
Ερ: Είναι η πρώτη σου τέτοια δουλειά;
Απ: Όχι, είναι η δεύτερη. Είχα κάνει και ένα άλλο ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας. Λόγω της μεγάλης απήχησης σκέφτομαι να το συνεχίσω κυρίως στην Καβάλα διότι αγαπάμε τον τόπο μας και τιμάμε την ιστορία μας.
Ερ: Θα είναι ένας γεμάτος χειμώνας για σένα;
Απ: Αν μπορέσουμε ναι επειδή άκουσα πως μας περιμένει ένας βαρύς χειμώνας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και ελπίζω να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία.
Ερ: Πως βλέπεις το βόλεϊ στην Καβάλα;
Απ: Πάει πολύ καλά νομίζω. Τα κορίτσια της ομάδας Κ18 έκαναν μία τεράστια επιτυχία και μπράβο σε όλες τις αθλήτριες, στον προπονητή και στους παράγοντες του ΑΟΚ. Έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια και δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, η 2η θέση στην Ελλάδα είναι μία τεράστια επιτυχία. Ελπίζω αυτό να αποτελέσει ένα έναυσμα για να ανεβεί ξανά το βόλεϊ της Καβάλας στις πρώτες θέσεις των μεγάλων κατηγοριών του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ξέρω ότι γίνεται προσπάθεια και ότι υπάρχει κόσμος που αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για το άθλημα.