Dark Mode Light Mode

Η αγορά ζητά ισχυρή αντιπολίτευση για να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνάντησε την περασμένη Κυριακή, ένα πράγμα: Αντιπολίτευση.

Πίεση προς την Κυβέρνηση ώστε να υποχρεωθεί να αλλάξει την πολιτική της στα οικονομικά. Με τη συνέντευξη του ο κ. Χατζηχρήστος σχολιάζει κι όλα τα άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως τελείωσε το καλοκαίρι; Τουρισμός και ακρίβεια.

Απ: Από την άποψη ξένων επισκεπτών, των τουριστών ήταν πάρα πολύ καλό το καλοκαίρι. Είχαμε πάρα πολλή κίνηση και αυτήν τη χρονιά. Αυτό το διαπιστώναμε καθημερινά από πολλά που βλέπαμε. Π.χ. κι από την κίνηση στους δρόμους. Παρόλα αυτά, το αποτύπωμα δεν ήταν αυτό που θα αναλογούσε. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε διότι υπήρχε συγκράτηση των τουριστών στην κατανάλωση τους. Σε όσα ξόδευαν στα καταστήματα. Περισσότερο οι επισκέψεις γινόταν στα σουπερμάρκετ όπου καλύπτανε τις ανάγκες τους, μιας και πολλοί από αυτούς μένανε στα Airbnb. Προσπαθούσανε με κάθε τρόπο να μειώσουν τα έξοδα τους. Η αγορά οπότε δεν είχε αυτό το όφελος που θα έπρεπε να έχει.

Ερ: Αυτό το λέτε και για την εστίαση;

Απ: Και στην εστίαση τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Ήταν περιορισμένη η κατανάλωση τους και στην εστίαση. Αυτό οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην ακρίβεια που έχουμε στη χώρα μας και στα προβλήματα που έχουν και αυτοί στις δικές του χώρες. Γιατί κι εκεί είναι ακριβά.

Ερ: Πολλές φορές βλέπουμε τουρισμό και παίρνουν τα μυαλά μας αέρα.

Απ: Σίγουρα υπάρχει και αυτός ο παράγοντας. Κάποιοι- λίγοι ευτυχώς- νομίζουν ότι αυτό θα είναι κάτι μόνιμο και δεδομένο.

Ερ: Τέλειωσε λέτε ο τουρισμός;

Απ: Ο τουρισμός δεν τελείωσε, συνεχίζεται. Το επόμενο τριήμερο που μας έρχεται είναι αργία για τη γειτονική Βουλγαρία και είναι ευκαιρία για απόδραση στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι όλος ο Σεπτέμβριος θα είναι καλός, θα έχουμε επισκεψιμότητα, ο καιρός βοηθάει πολύ. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη.

Ερ: Κάτι θα έχουμε και τον χειμώνα, μια συντήρηση ας πούμε;

Απ: Σίγουρα, έχουμε γίνει προορισμός αυτό δεν το συζητάμε. Προορισμός για όλο τον χρόνο. Το βλέπουμε κατά τη διάρκεια και του χειμώνα. Αρκετοί θέλουν να έρχονται στην περιοχή μας. Η πόλη μας προσφέρεται, είναι όμορφη. Προσφέρεται για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Ερ: Πήρατε τους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του μηνός Αυγούστου;

Απ: Τους πήραμε και είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν και οι προηγούμενοι. Δηλαδή υψηλοί. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για αυτό αλλά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Ερ: Δεν αλλάζει η πολιτική στα οικονομικά παρά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για την κυβέρνηση.

Απ: Δεν αλλάζει από τη στιγμή που για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει ο κίνδυνος ή η πίεση από την αντιπολίτευση. Αυτό είπα στον κ. Ανδρουλάκη. Να τελειώνουνε με τις διαδικασίες τους για να μπορέσουμε να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση ώστε να κρατάει ένα επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε το δεύτερο κόμμα να είναι σε δύσκολη θέση. Έχουν πολλά προβλήματα και αυτοί. Ενώ στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια εσωστρέφεια. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Να υπάρχει κάποια φωνή απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική που ίσως καταφέρει κάποια πράγματα να σταματήσουν.

Προηγούμενο άρθρο

Μια νέα προσπάθεια για τα Λουτρά και κάποιες επιφυλάξεις…

Επόμενο άρθρο

Πρόσληψη σχολικού τροχονόμου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο