Dark Mode Light Mode
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του Παληού (φωτογραφία)
Η Αγγελική Δεληκάρη στις εκδηλώσεις με το μυαλό της στην ακρίβεια και στη δημιουργία Ογκολογικής κλινικής
Τα καλά και τα άσχημα του φετινού Cosmopolis

Η Αγγελική Δεληκάρη στις εκδηλώσεις με το μυαλό της στην ακρίβεια και στη δημιουργία Ογκολογικής κλινικής

Σε όλο το Νομό Καβάλας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά για το τρέχον διάστημα η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη.

Η Βουλή έκλεισε, χρόνος υπάρχει ώστε μέσω των εκδηλώσεων να μιλήσει με κόσμο. Να ακούσει τους πολίτες. Έχει πάντα το μυαλό της στο πρόβλημα της ακρίβειας και στην επίτευξη του βασικού της στόχου. Το Νοσοκομείο να αποκτήσει Ογκολογική κλινική.

Η συνέντευξη

Ερ: Οι γιορτές και οι εκδηλώσεις είναι αυτήν την εποχή στις προτεραιότητες σας. Μετά και το κλείσιμο της Βουλής…

Απ: Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τους συμπολίτες μας. Να μου εκφράσουν τα προβλήματα, τα παράπονα που έχουν. Να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού. Να μεταφέρουμε τα προβλήματα στην κυβέρνηση και να πάρουμε όπου μπορούμε φυσικά, τις απαραίτητες απαντήσεις. Φυσικά για μένα που δεν είμαι και τόσο γνωστή όσο οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές, είναι ευκαιρία να γνωριστώ και να με γνωρίσουν και οι ψηφοφόροι της ΝΔ και ο υπόλοιπος κόσμος. Το βασικό είναι να συνεορτάσουμε. Όλοι οι σύλλογοι τόσο οι πολιτιστικοί όσο και οι αθλητικοί, κάνουν τους ετήσιους χορούς της μέσα στο καλοκαίρι. Προσφέροντας ωραία εδέσματα, έχοντας πολύ ωραία μουσικά συγκροτήματα, χορούς. Διασκεδάζει ο κόσμος και αυτό είναι πολύ βασικό. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ερ: Με την ακρίβεια τι γίνεται; Φανταζόμαστε ότι ο κόσμος σας θίγει και το πρόβλημα της ακρίβειας.

Απ: Είναι το βασικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη καθημερινότητα μας όλοι. Βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν συνεχώς. Αυτό που έλεγα είναι ότι η κυβέρνηση έχει δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες όμως πολύ εύκολα εξανεμίζονται. Όταν πηγαίνει κάποιος στο σούπερ μάρκετ και βλέπει τα προϊόντα που αγοράζει καθημερινά να ακριβαίνουν, προβληματίζεται πάρα πολύ. Το ίδιο και η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια δέσμη μέτρων προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι αυξήσεις , προκειμένου ο πολίτης να αισθανθεί μια ασφάλεια όσον αφορά την αγοραστική του δύναμη. Είναι ένα από τα προβλήματα που θα το θίξει άμεσα ο Πρωθυπουργός και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα ώστε ο πολίτης να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και το σκεφτόμαστε όλοι. Να μπορούμε να έχουμε μια ανταπόκριση σε όλα όσα είναι απαραίτητα. Είναι πολύ βασικό αυτό.

Ερ: Ασχοληθήκατε τους προηγούμενους μήνες με το Ε.Σ.Υ. και το Νοσοκομείο Καβάλας. Και εκεί δεν έχουμε αλλαγή των δεδομένων. Γίνονται προσπάθειες, έρχεται προσωπικό αλλά τα κενά παραμένουν.

Απ: Θα προκηρυχθούνε εκ νέου θέσεις εργασίας. Πολλές προκηρύξεις από αυτές που έγιναν αποδείχθηκαν άβολες. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όσον αφορά το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, το εργαστηριακό προσωπικό,  το νοσηλευτικό προσωπικό. Θα υπάρξουν και πάλι πολλές προκηρύξεις. Από εκεί και πέρα για μένα και για όλους πιστεύω, είναι βασικό να δημιουργηθεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου. Ασχολήθηκα κυρίως με τη δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής. Υπήρξε αυτό το πρόβλημα πριν από 1-1,5 μήνα που μας ταρακούνησε όλους όσον αφορά τον Ογκολόγο του Νοσοκομείου που είναι και πολύ αγαπητός. Θέλησε να φύγει από την Καβάλα αλλά τελικά με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι θα παραμείνει. Αν δημιουργηθεί η Ογκολογική Κλινική που είναι το ζητούμενο για όλους τους συμπολίτες μας και τους συγγενείς τους που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση, νομίζω ότι θα λυθεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχω ζητήσει όχι μόνο συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας αλλά να πληροφορηθώ και τι θα γίνει και πότε θα γίνει. Είμαι σε επαφή με την πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου, την κα Σταυρούλα Γκουλούση και με το διοικητικό συμβούλιο και όλοι τους επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Προηγούμενο άρθρο

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του Παληού (φωτογραφία)

Επόμενο άρθρο

Τα καλά και τα άσχημα του φετινού Cosmopolis