Dark Mode Light Mode

Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων στο Θόδωρο Μουριάδη

Από τις αρχές του 2015 ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κτιρίου του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων, παρακολουθώντας από κοντά δηλώσεις, συνεντεύξεις, δελτία τύπου και έχοντας επαφές για ενημέρωση με τις εκάστοτε διοικήσεις.

Έτσι η ιστορία μέχρι σήμερα έχει ως εξής :

  • Αρχές του 2015 κατατέθηκε πρόταση από τον Δήμο Καβάλας προς την Περιφέρεια ΑΜΑΘ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
  • Στις 25-02-2019 ο Δήμος Καβάλας  απέσυρε την παραπάνω πρόταση διότι πολλές δράσεις δεν ήταν συμβατές με το πρόγραμμα (Ιδία συμμετοχή 500.000Ε από τον Δήμο Καβάλας με το ιδιοκτησιακό να μην έχει ακόμη λυθεί).
  • Στις 10-01-2020 εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων, με τις δαπάνες που θα κριθούν μη επιλέξιμες λόγω του αντικειμένου και των ειδικών στόχων της πρόσκλησης να καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Καβάλας.
  • Στις 14-01-2020 υποβάλλεται η πρόταση
  • Στις 16-03-2020 αποσύρεται η πρόταση επειδή ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να μην πληρώσει την συμμετοχή των 700.000 ή 800.000 και αισίως σήμερα 1 εκατομμύριου Ευρώ σύμφωνα με την μελέτη

 

Παρακολουθήσαμε την διοίκηση του Δήμου :

  • να καταθέτει δύο φορές την ίδια μελέτη  και να  περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα
  • να γνωρίζει τις αδυναμίες να καλύψει την ιδία συμμετοχή και παρόλα αυτά να καταθέτει πρόταση στην Περιφέρεια
  • να υπερθεματίζει λέγοντας ότι θα κτιστεί καινούριο Τεχνικό Λύκειο με θέμα την αγροτική παραγωγή ενώ δεν έχει λύσει το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων
  • να δηλώνει ευθαρσώς ότι : «Αυτός είναι ο σχεδιασμός και δεν κάνουμε τίποτε χωρίς σχεδιασμό»

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα, οι διοικήσεις που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα προβλήματα του κτηρίου του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων ή μας εμπαίζουν ή αδυνατούν να επιλύσουν τα προβλήματα.

ΥΓ1 «Ακούστηκαν διάφορα περί επικινδυνότητας του κτιρίου, δεν πρέπει να είμαστε ανεύθυνοι. Η επικινδυνότητα τι σημαίνει, θα πέσει στα κεφάλια των παιδιών; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια επικινδυνότητα διότι αν υπάρχει τέτοια επικινδυνότητα μέχρι να ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ πρέπει να κλείσει το σχολείο. Δεν είναι και επικίνδυνο με την έννοια της στατικότητας.». Με αφορμή την παραπάνω τοποθέτηση του κ. Μουριάδη και επειδή δεν  είμαστε ανεύθυνοι ζητούμε ο Δήμος να δημοσιοποιήσει τις μελέτες στατικής επάρκειας και τις πιστοποιήσεις προσεισμικού ελέγχου όλων των κτιρίων του Δήμου που στεγάζουν σχολικές μονάδες.

ΥΓ2  Σε μια από τις πολλές λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούν του μαθητές της Β’ Γυμνασίου η οροφή έχει μια τρύπα από την οποία τρέχουν νερά σε κάθε βροχόπτωση. Πέρασαν 60 ημέρες με συνεχής οχλήσεις από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και της Διευθύντριας. Κανένας από τον Δήμο Καβάλας δεν έκανε τον κόπο να έρθει να δει το πρόβλημα και να το διορθώσει.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε δεκτό το αίτημα του Μακάριου για τις προσλήψεις πολυτέκνων στο ελληνικό Δημόσιο

Επόμενο άρθρο

Απάντηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σε δημοσίευμα για το έργο στη Σκάλα Κεραμωτής