Dark Mode Light Mode

Η απόφαση για το Παληό και βρέφη- νήπια στους παιδικούς σταθμούς

Δύο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα (το απόγευμα και το βράδυ), είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό με το Παληό, εγκρίθηκε έτσι ώστε ο οικισμός να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και να γίνει τοπική κοινότητα. Όπως τόσες άλλες στο Δήμο Καβάλας. Η πρόταση της διοίκησης έγινε δεκτή με επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση. Η οποία ευχήθηκε είτε έτσι, είτε αλλιώς στο Παληό να γίνουν έργα.

Από το πρακτικό της ίδιας απόφασης- κατά πλειοψηφία- αντιγράφουμε τη στάση της διοίκησης (θετική στην πρόταση της φυσικά) και της αντιπολίτευσης: «Ο κ. Κροκίδης ως εκπρόσωπος της παράταξής του ψήφισε ναι. Ο κ. Χρυσανίδης ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξής του ψήφισε ναι λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στα προβλήματά του Παληού. Ο κ. Εριφυλλίδης ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξής του δήλωσε, «είτε Τοπική Κοινότητα είτε όχι τα θέμα είναι να γίνονται έργα. Δεν βλέπω κάποια σκοπιμότητα στην ίδρυση Κοινοτήτων, ψηφίζουμε όχι». Η κ. Ιωσηφίδου ως επικεφαλής της παράταξής της δήλωσε, «ναι, μήπως γίνει κάποιο έργο». Ο κ. Ποτόλιας ως επικεφαλής της παράταξής του δήλωσε, «τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν πιστεύω ότι θα τα λύσει η ίδρυση Κοινότητας, δηλώνω παρών».  Κατόπιν τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία «… Εγκρίνει την υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση απόφασης σύστασης Δημοτικής Κοινότητας Παληού του Δήμου Καβάλας».

Σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, στην εποχή που αυτοί λειτουργούν απευθείας ενταγμένοι στον Δήμο. Έγινε απολογισμός της διαδικασίας εγγραφών. Ενημέρωση για τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ (τα λεγόμενα βάουτσερ) ή χωρίς ΕΣΠΑ: Συνολικός αριθμός βρεφών και νηπίων 486. Μέσω ΕΣΠΑ 382, εκτός ΕΣΠΑ 104. Τα βρέφη είναι 249 και τα νήπια 237. Όλα αυτά τα παιδιά φιλοξενούνται σε 9 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Τα παραπάνω στοιχεία κτλ έγιναν γνωστά και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

H Aντωνίου θα σφυρίξει το Μακεδονικός-ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Ηρακλής-Ελευθερούπολη 71-74: Παλικαρίσια νίκη! (φωτογραφίες)