Dark Mode Light Mode

Η απόφαση της Αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας στο ματς του ΑΟΚ

Φωτογραφία αρχείου

Με την επάνοδο του ΑΟΚ στη SL2, αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στα εντός έδρας παιχνίδια του. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας να εκδοθούν μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων διαρκείας και των προσκλήσεων, τα οποία αφού θεωρηθούν από το Α.Τ. Καβάλας να διανεμηθούν στους φιλάθλους.

Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες 12-1-2 και 6-7-8 του Σταδίου και να εισέλθουν εντός αυτού από τις θύρες 1 & 6, αντίστοιχα. Οι λοιπές θύρες του γηπέδου θα παραμείνουν κλειστές.

Να δοθούν στη φιλοξενούμενη ομάδα τουλάχιστον δεκαπέντε (15) προσκλήσεις, οι κάτοχοι των οποίων θα προσέλθουν χωρίς διακριτικά και θα λάβουν θέσεις σε ξεχωριστό χώρο ή booth, ενώ για την προστασία τους θα διατεθεί ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας.

Η είσοδός τους στο γήπεδο θα πραγματοποιηθεί με ονομαστική κατάσταση, η οποία να αποσταλεί έγκαιρα από τη φιλοξενούμενη ομάδα στην Π.Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑ, στη Δ.Α. Καβάλας και στη Διοργανώτρια Αρχή, καθώς και με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Σε περίπτωση που προσέλθουν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, πέραν των προσκλήσεων, αυτοί θα τοποθετηθούν στη θύρα 10 του Σταδίου. Οι οδηγοί των λεωφορείων των αποστολών, των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας και του οχήματος των διαιτητών να σταθμεύσουν αυτά σε χώρο που θα τους υποδειχθεί από τον επόπτη των μέτρων.

Οι εισερχόμενοι στο γήπεδο θεατές να ελέγχονται για τον εντοπισμό και αφαίρεση ή κατάσχεση των αντικειμένων που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις βίας (πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, αιχμηρά αντικείμενα, κέρματα, αναπτήρες κ.λπ.), καθώς και κάθε άλλο αντικείμενο ή όργανο που είναι δυνατόν να προξενήσει σωματική βλάβη ή να χρησιμοποιηθεί σε διένεξη μεταξύ των φιλάθλων.

Να μην επιτραπεί η εισαγωγή στο γήπεδο πανό-πλακάτ ή άλλων αντικειμένων το περιεχόμενο των οποίων προσβάλει τον εθνικό ύμνο, έχουν αντεθνικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό με το παραπάνω περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με τον Επικεφαλής των Αστυνομικών Μέτρων αυτά να απομακρύνονται. Επίσης δεν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων που φέρουν κάθε είδους διακριτικά (κασκόλ, πανό, ενδύματα κ.λπ.) άλλων ομάδων πλην των δύο διαγωνιζόμενων.

Με μέριμνα της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ: α) Οι δύο (2) θύρες του γηπέδου (1 & 6) να είναι ανοιχτές δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα (από ώρα 13.00) και να μην κλείσουν κατά τη διάρκεια αυτού, ενώ οι φίλαθλοι να προσέρχονται έχοντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας. β) Στις ανωτέρω Θύρες να διατηρηθούν ελεύθερες οι κλίμακες των κερκίδων του γηπέδου. καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Για την υποχρέωση αυτή αμφότερα τα διαγωνιζόμενα σωματεία να μεριμνήσουν για την έγκαιρη ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των φιλάθλων τους. γ) Να εξασφαλισθεί η παρουσία ασθενοφόρου στο γήπεδο.

Η αποχώρηση των φιλάθλων μετά το πέρας του αγώνα να πραγματοποιηθεί επίσης σύμφωνα με τις υποδείξεις του Επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Επιπλέον, η αποχώρηση της φιλοξενούμενης ομάδας και των επίσημων παραγόντων της θα γίνει ύστερα από εντολή του Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, προκειμένου διασφαλισθεί η ασφαλής μετάβαση στο χώρο επιβίβασής τους και η συνοδεία τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Να μην επιτραπεί η είσοδος, από θεατές στο γήπεδο, αλκοολούχων ποτών καθώς και αεριούχων ποτών, χυμών, νερού, αφεψημάτων και παρεμφερών ροφημάτων σε κουτιά ή φιάλες, οποιουδήποτε υλικού.

Τα προαναφερόμενα μη αλκοολούχα ποτά, όπως και το νερό να διατίθενται στους θεατές μόνο σε πλαστικά ποτήρια. Για το λόγο αυτό το κυλικείο του γηπέδου υποχρεούται να συμμορφώνεται με τα ανωτέρω και να μην διαθέτει στους θεατές αλκοολούχα ποτά, ενώ τα λοιπά ποτά (αεριούχα, χυμοί, νερό κ.λπ.) να σερβίρονται σε πλαστικά ποτήρια.

Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο φιλάθλων που δεν διαθέτουν εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Αμφότερα τα δύο ποδοσφαιρικά σωματεία το αργότερο 48 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα να γνωστοποιήσουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση adkavalas@astynomia.gr τα ακόλουθα στοιχεία: α. Αριθμούς κυκλοφορίας – κινητά οδηγών τόσο των οχημάτων μεταφοράς των αποστολών όσο και αυτών των οργανωμένων φιλάθλων, καθώς επίσης και την ώρα αναχώρησης – δρομολόγιο κίνησης.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων – υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία – συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

Η γηπεδούχος ομάδα να προσλάβει -σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθ. 38404 από 18. 8.2009 κ.υ.α «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων- προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 13.00 ώρα της 29-09-2024, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται τουλάχιστον στους εννέα (09), τόσο για τον έλεγχο των εισερχομένων στις θύρες όσο και για την προβλεπόμενη παρουσία στους λοιπούς χώρους της αθλητικής εγκατάστασης (αποδυτήρια διαιτητών-φιλοξενούμενης ομάδας, δημοσιογραφικά θεωρεία, προσκεκλημένοι φιλοξενούμενης ομάδας), το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, τις θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή [Αστυν. Τμήμα Καβάλας], στη Δ.Ε.Α.Β. και στη διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την ίδια υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

Το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου να εκτελεί με ακρίβεια τα αναφερόμενα στα άρθρα 4, 8 & 9 της υπ’ αριθ. 37914/17-8-2006 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Δημοσίας Τάξης- Πολιτισμού, καθήκοντά του, να συνεργάζεται με την Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των λαμβανόμενων μέτρων ΚΑΙ ΜΟΝΟ Μ’ ΑΥΤΗ, ακολουθώντας τις εντολές – οδηγίες του Επικεφαλής των μέτρων, οποίος εντέλλεται δια της παρούσας όπως σε κατάλληλο χώρο του γηπέδου και κατά την έναρξη της λήψεως των μέτρων σ’ αυτό να προβεί στη συγκέντρωση του προσωπικού αυτού, όπου αφού προηγουμένως ελεγχθούν για την κατοχή ή μη των αδειών εργασίας τους, ακολούθως τους ενημερώσει για την ακριβή εκτέλεση των καθηκόντων τους, ορίζοντάς τους κατά την κρίση του σε σημεία του γηπέδου ενισχύοντας τις δυνάμεις του αστυνομικού προσωπικού, τόσο της Υπηρεσίας του, όσο και αυτών που θα διατεθούν.

Με ευθύνη της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 2024 να εξασφαλισθεί και να προσκομισθεί εγκαίρως στο Α.Τ. Καβάλας η άδεια τέλεσης του αγώνα, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια αρχή και ειδικότερα από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Στα αποδυτήρια του γηπέδου και στον αγωνιστικό χώρο να παρευρεθούν μόνο οι προβλεπόμενοι από τους κανονισμούς. Η γηπεδούχος ομάδα να φροντίσει σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, ώστε να μην υπάρχουν στο χώρο πέριξ του γηπέδου, απ’ όπου θα διέλθουν φίλαθλοι κατά την άφιξη και αναχώρησή της από το γήπεδο, αντικείμενα και τυχόν άλλα εργοταξιακά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τυχόν πράξεις βίας. Τα διαγωνιζόμενα σωματεία με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας».

Προηγούμενο άρθρο

Το 6ο ΓΕΛ Καβάλας για τη συμμετοχή του Θοδωρή Γκίκα στην 3η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής Νέων

Επόμενο άρθρο

Το εόρτιο-προσκλητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Στέφανου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της τοπικής μας Εκκλησίας