Dark Mode Light Mode

«Η απόφαση του Δήμου τιμά την ελευθερία της έκφρασης»

Στην ανακοίνωσή μας της 9ης Σεπτεμβρίου, μετά την εξέλιξη απαγόρευσης της προβολής του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» και ουσιαστικά επιβολής καθεστώτος λογοκρισίας στον ΣΦΓΤ με προσχηματικό τρόπο, εκφράζαμε την εμπιστοσύνη μας στις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης μας και στην ανάγκη υπεράσπισης της ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ιδεών, μακριά από κάθε πρακτική μισαλλοδοξίας και φανατισμού και καλούσαμε τον κ. Δήμαρχο να εκφράσει τις δημοκρατικές της αντοχές, παραχωρώντας δημοτικό χώρο για την προβολή.

Τον ευχαριστούμε δημόσια για την άμεση ανταπόκρισή του στην έκκλησή μας και την πολιτική του απόφαση και εκφράζουμε την βαθιά μας ικανοποίηση για την ομόθυμη στήριξή της από σύσσωμο το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που προβάλλει έτσι την ανεκτικότητα και την αντίθεση της πόλης μας στην κηδεμόνευση και χειραγώγηση της τέχνης και της ελεύθερης άποψης.

Καλούμε τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να στηρίξουν μαζικά την προβολή, τον ΖΕΦΥΡΟ και τη ΣΤΕΓΗ, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, 9μμ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη”

Επόμενο άρθρο

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο»